14.8 C
București
AcasăLifestyle7 calitati ale unui avocat de divort bun

7 calitati ale unui avocat de divort bun

Cand suntem ingrijorati de situatia noastra si avem nevoie de un avocat de divort, dorim sa gasim avocatul matrimonial potrivit pentru cazul nostru. Avem nevoie de un avocat specializat in divorturi care sa ne rezolve problema cu atentia necesara.

Prin urmare, pentru a identifica un bun avocat de divort, trebuie sa tinem cont de aceste 7 calitati care nu trebuie sa lipseasca. Daca ii intalniti pe toti, vom fi in fata unui profesionist potrivit care sa ne ajute.

Avocat specializat in divort

Aceasta calitate este esentiala. Avem nevoie de un avocat specializat in divorturi care sa aiba suficienta experienta in Dreptul Familiei pentru a nu rata niciun detaliu. 

Avocatii de divort cunosc in detaliu detasurile divorturilor si despartirilor, astfel incat sa ne pregateasca chestiunea pe masura, garantandu-ne interesele si prioritzand nevoile noastre.

Avocatii experti in dreptul familiei se confrunta de zi cu zi cu tot felul de situatii atunci cand primesc in cabinetele lor clienti care au nevoie de consiliere in domeniul dreptului. Daca esti in cautarea unui avocat specializat in divort, viziteaza acest site.

Din acest motiv, sunt cele mai potrivite atunci cand vine vorba de a ne sfatui daca ne aflam, de exemplu, in oricare dintre aceste situatii:

 • Divorturi
 • Separari maritale
 • Dizolvarea regimului economic matrimonial, fie
 • Lichidarea asocierii mixte
 • Separarea regimului de proprietate
 • Regimul de participare la proprietate
 • Se supune medierii familiale
 • Modificarea masurilor parentale
 • Pensii alimentare si plati de pensii alimentare
 • pensie compensatorie
 • Tutela si custodia copiilor
 • Impozitele lichidarii societatii in participatiune
 • Hotararea de divort si acordul de reglementare
 • Autorizarea copilului de a parasi tara

Incredere si empatie: Ce este necesar pentru a va alege avocatul de divort.

Situatiile de divort nu sunt usoare. Si nu doar personal. Este o situatie care necesita un studiu individualizat al fiecarui caz de catre un avocat specializat in divort si Dreptul Familiei.

Dar un avocat matrimonial nu trebuie doar sa ne sfatuiasca cu privire la ruperea relatiei conjugale si dizolvarea si lichidarea regimului economic matrimonial, ci trebuie sa ne asculte si sa empatizeze cu situatia noastra pentru a ne intelege. Nu toti clientii au nevoie de acelasi lucru.

Simtiti implicarea avocatului matrimonial in divortul dvs.

Pe langa faptul ca ne intelege, avocatul de divort pe care il alegem trebuie sa fie implicat in cazul nostru.

Doar el va sti, in functie de circumstantele noastre, ce tip de divort este cel mai potrivit pentru cazul nostru. Si asta pentru ca un divort poate fi:

 • Divortul contencios: Atunci cand sotii nu cad de acord asupra termenilor si conditiilor care ar trebui sa reglementeze relatia dintre parti odata cu producerea dizolvarii conjugale.
 • Divortul de comun acord: atunci cand ajung la un acord asupra conditiilor, facand un acord de reglementare in care sunt inclusi si aprobati in instanta.

Ca regula generala, un divort de comun acord favorizeaza sotii, insa nu este intotdeauna posibil sau conventia de reglementare poate sa nu fie intotdeauna echitabila pentru ambele parti, de aceea un avocat specializat in dreptul matrimonial ne va spune ce tip de divort. este potrivit.in situatia noastra.

Oricare ar fi cazul nostru, avocatul de divort pe care il alegem ne va informa ca in orice caz divortul poate fi inceput:

 • Pentru ambii soti
 • pentru un
 • De catre unul cu acordul celuilalt

Trebuie sa cunoastem toate acestea si multe alte aspecte inainte de a dizolva relatia conjugala, asa ca cel mai bine este sa avem un avocat matrimonial cu o vasta experienta care este implicat in situatia noastra.

Avocat de divort care mediaza in cazul divortului necontestat.

Dupa cum am explicat mai sus, un divort poate fi de comun acord daca sotii convin asupra termenilor si conditiilor acestuia.

Un divort necontestat are multe avantaje pentru parti. Si este ca procesul de divort este de obicei mai rapid, dar, mai presus de toate, conditiile sunt alese de viitorii fosti soti si sunt cuprinse intr-un acord de reglementare care este aprobat judiciar.

In aceste cazuri, puteti avea acelasi avocat matrimonial si acelasi avocat, fara a fi necesar ca fiecare sot sa aiba profesionisti diferiti, ceea ce poate reprezenta un avantaj economic fata de un divort contencios.

Capacitatea de litigiu a unui avocat specializat in divort contencios.

Daca in cazul dumneavoastra nu a fost posibil, sau recomandabil, sa procesati un divort pe cale amiabila cu fostul partener, nu veti avea de ales decat sa depuneti un divort contencios in instanta.

Avocatii matrimoniali stiu perfect ca litigiul intr-o procedura judiciara este uneori singura solutie de a lupta pentru interesele si nevoile clientului lor, asa ca va trebui sa aveti un avocat de divort care sa cunoasca aceste probleme si sa aiba suficienta experienta in proceduri judiciare. de acest tip.

Un avocat de divort care sa va insoteasca in timpul si dupa procedura de divort.

Cel mai bun avocat matrimonial pentru cazul tau este cel care nu te uita odata ce procesul de divort s-a incheiat. Cand trecem printr-un conflict conjugal, nu doar cautam un avocat de divort care sa ne rezolve primele indoieli si sa puna capat relatiei noastre conjugale, dar il cautam si sa ne insoteasca si sa ne fie la dispozitie pe toata durata procedurii judiciare, sfatuindu-ne la fiecare pas.

Un avocat de divort fara surprize de pret.

Nu in ultimul rand, avocatul dumneavoastra de divort ar trebui sa fie transparent in onorariile sale inca de la inceput in bugetul sau.

Exista mii de situatii care pot influenta un buget de divort, de exemplu, ajungerea la o intelegere cu cealalta parte, indiferent daca exista sau nu un proces, daca acesta include si recurgerea la hotarare… cu toate acestea, un bun avocat de divort va va explica toate de ele la tine.aceste detalii de la inceput ca sa nu fii surprins cand vine vorba de achitarea onorariilor lor.

Ultimele articole

Explorați mai mult