4.2 C
București
AcasăFunDe ce spun specialistii ca este bine sa inveti sa canti la...

De ce spun specialistii ca este bine sa inveti sa canti la chitara?

Cercetarile sugereaza functionarea creierului chitaristilor este diferita fata de cea a altor persoane. In plus, exista si cateva dovezi fiziologice ale acesti afirmatii. Arta de a invata codurile si portativele deschide noi cai neurale. In esenta, un chitarist isi solicita intr-un mod diferit si pozitiv creierul, ceea ce duce la toate tipurile de beneficii cognitive. Astfel, este evident de ce se recomanda participarea la cursuri de chitara. Cele mai recomandate astfel de cursuri sunt cele de la scoala de muzica Bravisimo.

De ar trebui sa urmezi cursuri de chitara?

Exista mai multe motive pentru care ar trebui sa participi la cursuri de chitara:

  • Beneficii sociale;
  • Beneficiile personale;
  • Beneficiile profesionale;
  • Beneficii asupra sanatatii mentale;
  • Beneficii pentru sanatatea fizica.

Beneficii sociale

Chitara este un instrument care uneste oamenii ca grup si creeaza legaturi prin muzica.

Putine instrumente egaleaza o chitara, atunci cand vine vorba despre relatia dintre oameni. Pianele pot oferi o vibratie similara, dar chitara ofera un sentiment de spontaneitate.

Tipul timid si de neclintit care sta retras in colt la petreceri ar putea fi un compozitor in devenire sau un tobosar talentat. Instrumentul sau ii poate da curajul de a comunica in alt mod cu ceilalti.

Beneficiile personale

Exista mai multe motive pentru a canta la chitara decat pentru a trimite iubitei scrisori prin posta. Melodia si pasiunea potrivite pot avea efectele dorite ale unei declaratii facute sub balcon.

Scoala de muzica Bravisimo – cursurile de chitara imbunatatesc memoria

La cursurile de chitara de la scoala de muzica Bravisimo cursurile se desfasoara in asa fel incat memoria va fi imbunatatita si participantii se vor concentra mai bine.

Un studiu efectuat la Universitatea din Zurich a concluzionat ca zonele creierului responsabile de memorie au fost stimulate in timp ce participantii au cantat la chitara. Aceasta se refera atat la memoria cognitiva, cat si la memoria musculara. Copiii cu ADHD sunt uneori sfatuiti sa aleaga un instrument care sa-i ajute sa-si concentreze energia pe ceva creativ si pozitiv. Unitatea si disciplina imbunatatite ajuta participantul sa invete din ce in ce mai bine sa cante. Acest hobby ii ajuta pe cantareti sa-si imbunatateasca memoria.

Stapanirea corzilor, perfectionarea cantecelor si imbunatatirea auzului sunt elementele care reprezinta cele mai mari provocari cu care se confrunta orice chitarist. Cu toate acestea, sentimentul de realizare obtinut atunci cand chitaristul reuseste sa cante prima sa melodie integrala este cu adevarat extraordinar. Chitaristul va descoperi ca o astfel de realizare poate fi cea mai buna si mai interesanta experienta, mai intensa decat castigurile materiale.

O persoana poate canta la chitara din pasiune si va avea aceleasi beneficii ca si cand ar canta ca un profesionist. Toate aceste aspecte conteaza foarte mult in evolutia personala a fiecaruia. Un curs de chitara se va dovedi, de asemenea, si distractiv si este locul ideal in care o persoana sa isi faca prieteni.

Ultimele articole

Explorați mai mult