21.8 C
București
AcasăCumparaturi Online7 modele iconice de pantofi barbatesti pe care trebuie sa le ai

7 modele iconice de pantofi barbatesti pe care trebuie sa le ai

Aleasă în ton cu restul vestimentației, o pereche de pantofi potrivită se remarcă încă de la prima privire. Unii preferă confortul lor, iar alții pun designul pe primul loc, însă cert este că perechea potrivită de pantofi este o combinație între cele două.

Este important să alegi încălțămintea astfel încât să îți reprezinte stilul. Pantoful trebuie să vină în continuarea pantalonului, urmând o anumită asortare la nivel de culori și modele. Și pentru că adesea vei petrece mult timp încălțat, fă alegerile în așa fel încât picioarele să-ți mulțumească la sfârșitul zilei.

În continuare vei găsi câteva idei legate de cele mai comune 7 tipuri de încălțăminte pentru bărbați și cum pot fi acestea puse în evidență.

1. Pantofii Oxford

Foarte întâlnit în garderobele bărbătești, acest model clasic este confecționat exclusiv din piele, cele mai populare culori fiind maro și negru. Fiind un tip de încălțăminte potrivită unui cadru formal este indicat să porți pantofii Oxford în combinație cu un costum ori cu pantaloni de stofă.

2. Pantofii Derby

Tot un model din piele și având o formă asemănătoare cu cea a pantofilor de tip Oxford, pantofii Derby se diferențiază față de aceștia prin modul de atașare a șireturilor. Astfel, în timp ce pantofii Oxford au fețele cusute de căpută, modelele Derby permit o deschidere mai mare în lateral a fețelor pantofului, dând un aspect mai puțin formal. De aceea poți asorta pantofii Derby cu o ținută smart casual, ca de exemplu combinația între pantaloni de tip jeans și un sacou sport.

3. Pantofii pentru navigație

Aceștia reprezintă un tip de încălțăminte care a câștigat popularitate în ultimii ani. Sunt pantofi folosiți la bordul vaselor de agrement, având talpa aderentă și o construcție simplă, ce asigură confortul și ușurința de a-i încălța. Gama de culoare este variată, însă modelul cel mai întâlnit este cel bleumarin. Sunt făcuți din piele și de obicei prezintă un șnur ce însoțește ștaiful pe tot conturul acestuia. Din această cauză pot fi purtați atât în combinație cu pantaloni scurți și cămașă, cât și împreună cu o pereche de jeans și tricou cu mânecă scurtă.

4. Tenișii Converse

Termenul de teniși acoperă astăzi o gamă variată de încălțăminte, de la pantofii sport și până la modelele de stradă, casual. Acestea din urmă definesc un pantof cu talpă flexibilă, din cauciuc, având partea superioară alcătuită din materiale sintetice sau, mai rar, din piele. Probabil cei mai cunoscuți sunt tenișii de tip Converse, fabricați pentru prima dată în anii `20 ai secolului trecut. Aspectul lor clasic, cu bombeul alb, cauciucat și corpul din pânză bleumarin se păstrează până astăzi, făcând din modelul „All Stars” unul dintre cel mai bine vândute de-a lungul istoriei pantofilor. Atât aceștia, cât și celelalte modele consacrate, precum tenișii Adidas ori Nike se potrivesc perfect cu o pereche de jeans.

Comandă și tu teniși pentru bărbați!

5. Mocasinii

Pantofi ușori din piele întoarsă sau lucioși, mocasinii în varianta lor clasică nu au șireturi, fiind ușor de încălțat. De obicei sunt uni și fără accesorii, dar există și modele la care limba este însoțită de diverse piese menite să aducă un element de contrast. Mocasinii sunt alegerea potrivită pentru o zi de vară; poartă-i cu pantaloni de doc sau cu o pereche de jeans, fie ei scurți sau lungi. Poți da însă și un aspect formal mocasinilor, dacă alegi o pereche de piele lucioasă, în combinație cu pantaloni de stofă care să acopere cât mai mult din șoseta obligatoriu închisă la culoare.

6. Ghetele Chelsea

Când vine vorba de ghete varietatea în care acestea se găsesc este impresionantă. Un model elegant și totodată clasic, ghetele Chelsea reprezintă o soluție pentru zilele umede de toamnă. Aceste ghete nu au șiret, fiind prevăzute ori cu un fermoar lateral discret, ori cu un material elastic integrat în gâtul cizmei, astfel încât să poată fi ușor de încălțat. O idee bună ar fi să le porți în combinație cu o pereche de jeans și o jachetă de piele.

7. Ghetele Chukka

Ghetele Chukka reprezintă un alt model pe care un bărbat ar trebui să-l aibă în garderoba sa; ele sunt confecționate din piele întoarsă și prevăzute cu șireturi (de cele mai multe ori tot din piele întoarsă). Sunt destul de înalte, trecând de gleznă și pot fi purtate cu pantaloni de bumbac ori cu universalul jeans, eventual într-o ținută smart casual. Nu este o idee bună să le porți la costum.

Așadar, fie că vei alege stilul formal al pantofilor de tip Oxford, fie confortul tenișilor Nike sau Converse, poți alege din lista de mai sus pentru următoarea ta pereche de încălțăminte. Cât timp ea va fi asortată cu restul articolelor vestimentare, vei atrage numai priviri admirative.

Ultimele articole

Explorați mai mult