4.2 C
București
AcasăElectroCum iluminam corect fiecare camera

Cum iluminam corect fiecare camera

Iluminatul locuintei este unul dintre elementele cheie care va ajuta sa va simtiti cu adevarat acasa. Iluminarea adecvata va permite sa va indepliniti cu usurinta diverse sarcini, va face sa va simtiti mai in siguranta si mai confortabil si va permite sa va bucurati cu adevarat de locuinta dvs. Cu toate acestea, fiecare camera impune un mod diferit de iluminare. Iata cateva sfaturi si idei pe care trebuie sa le luati in considerare atunci cand planificati o vizita la magazinul de materiale electrice:

Iluminarea holului si a scarilor

Alegeti corpuri de iluminat cu decoratiuni pentru a avea impact asupra vizitatorilor. Foaierul si holul de la intrare transmite prima impresie asupra interiorului unei locuinte. Este recomandat sa folositi un candelabru traditional, o lustra care atarna sau chiar o plafoniera de efect  pentru a oferi o iluminare de baza si a crea o atmosfera primitoare.

Daca in holul de la intrare aveti lucrari de arta, asigurati-va ca acestea sunt puse in evidenta si folositi spoturi reglabile. Oglinzile instalate in hol au rolul de a mari spatiul atunci cand acesta este iluminat corespunzator.

In ceea ce priveste scarile, tineti minte ca acestea trebuie sa fie iluminate perfect pentru siguranta dvs. Pentru a preveni accidentele, trebuie sa existe intrerupatoare la ambele capete ale scarii. Este indicat sa instalati un corp de iluminat la fiecare 8 metri.

Living-ul

Folositi corpuri de iluminat pentru a scoate in evidenta cele mai bune zone din camera de zi. Puteti imbunatatiti atmosfera camerei, sa accentuati textura unui perete, sa evidentiati lucrari de arta sau doar sa asigurati o iluminare generala pentru living.

Utilizati corpuri de iluminat incastrate pentru a lumina o zona generala. Acest lucru este preferat deoarece sursa de lumina este ascunsa. Corpurile de iluminat aplicate pe perete si lampile interioare sunt, de asemenea, alegeri excelente si ofera un iluminat amplu. Acestea nu sunt doar piese decorative, ci sunt surse ideale de iluminare pentru activitati precum cititul sau jocurile.

Dormitorul

Alegerea luminii potrivite pentru dormitorul dvs inseamna a intelege elementele de baza ale artei de iluminat si a le combina cu tema camerei si cu schema de culori. Dormitoarele sunt zonele de liniste, romantice si functionale, iar lumina joaca un rol important in crearea unei anumite stari de spirit.

Tendinta comuna este de a folosi prea multe corpuri de iluminat in dormitor. Nu este indicat. Alegeti un candelabru sau o lustra clasica care sa fie proportionale cu dimensiunea dormitorului.

Este foarte important sa alegeti corpurile de iluminat pentru dormitor in functie de designul si culorile camerei. Daca aveti un dormitor glamour, alegeti un candelabru. Pentru cei care adopta teme minimaliste sunt indicate corpuri de iluminat incastrate, iar daca vreti o atmosfera sobra ca cea din camera unui hotel, alegeti corpuri de iluminat aplicate pe perete.

Ultimele articole

Explorați mai mult