37.2 C
București
AcasăCasa & GradinaCare sunt tipurile de ferestre pentru care poți opta?

Care sunt tipurile de ferestre pentru care poți opta?

Locuința este locul de suflet al oricărei familii, iar modul în care este construită și amenajată reprezintă amprenta personală a acesteia.

În acest context, alegerea ferestrelor și a ușilor poate fi o misiune dificilă pentru proprietarii de locuințe, prin prisma impactului generat la nivelul arhitecturii acestora.

De-a lungul timpului au fost abordate diverse materiale în conceperea unor sisteme de ferestre performante. Astăzi, aluminiul se află în topul materialelor care oferă cele mai bune rezultate în materie de funcționalitate și design.

Astfel, sistemele de ferestre aluminiu sunt printre soluțiile moderne tot mai căutate de proprietarii de imobile.

Către ce tipuri de ferestre te poți orienta?

Alegerea ferestrelor potrivite pentru locuință pare o sarcină mult mai ușoară decât este de fapt. Totuși, varietatea opțiunilor care îți sunt puse la dispoziție poate reprezenta un mare ajutor.

În funcție de preferințe, dar și de aspectul pe care dorești să-l obții, iată variantele din care poți alege.

Ferestrele casetate reprezintă o soluție clasică, dar care nu se va demoda niciodată. Deși ele nu pot acoperi suprafețe foarte largi, prezintă o multitudine de alte beneficii. Astfel, dacă îți dorești o izolare fonică, termică și impermeabilitate sporită, ferestrele aluminiu casetate sunt alegerea ideală! 

Mai mult decât atât, poți alege varianta care se potrivește cel mai bine casei tale din punct de vedere funcțional. 

Potrivite pentru o locuință modernă chic sunt:

Ferestre pivotante 

Reprezintă o alegere potrivită pentru cei care își doresc o locuință cât mai aerisită. Sistemul de deschidere pivotant permite o deschidere completă fie pe orizontală, fie pe verticală. Astfel, o cantitate cât mai mare de aer poate pătrunde în interiorul locuinței. Sunt simplu de utilizat și foarte ușor adaptabile oricărui tip de locuință și design. 

Ferestre fixe 

Principalul avantaj al acestora este reprezentat de cantitatea de lumină care pătrunde în interiorul încăperii. De obicei, este o soluție ideală pentru camerele unde lumina naturală este o necesitate. 

Totuși, ventilarea nu este posibilă prin intermediul unui astfel de geam. Așadar, recomandat este să existe și un sistem de aerisire pentru încăperea respectivă. Cu o astfel de alegere design-ul casei tale va fi unul unic, care te va face să te simți mai aproape de natură.

Ferestre glisante 

Lumina naturală îi poate oferi casei tale un aspect cu totul deosebit. Tocmai de aceea, ferestrele glisante reprezintă o variantă ideală pentru cei care își doresc să acopere suprafețe ample. De asemenea, deoarece se deschid printr-un sistem de glisare, nu este necesar spațiu liber pentru deschidere. 

Așadar, o zonă a ferestrei încărcate nu va reprezenta un impediment. Mai mult de atât, sistemul liftant-glisant superior oferă impermeabilitate completă împotriva apei și aerului. Așadar, zilele ploioase nu vor aduce cu sine și surprize neplăcute pentru interiorul locuinței tale.  

Ultimele articole

Explorați mai mult