21.6 C
București
AcasăCumparaturi OnlineCe poti face pentru a te beneficia timp indelungat de confortul oferit...

Ce poti face pentru a te beneficia timp indelungat de confortul oferit de centrala termica?

Daca te-ai convins ca cea mai buna solutie pentru asigurarea confortului termic in casa ta este cea obtinuta pe cont propriu, deci o centrala termica personala montata in apartament, vezi centrale Ariston, cu siguranta iti doresti sa beneficiezi cat mai mult si cat mai bine de aceasta investitie importanta a ta. 

Si asta nu presupune un efort deosebit, ci respectarea catorva pasi simpli, pentru ca aceste echipamente care furnizeaza caldura si apa calda sunt performante si menite sa usureze mult utilizarea lor, vezi centrale Vaillant.

 Astfel, in primul rand, sa tinem cont de toate indicatiile cuprinse in manualul de utilizare a centralei termice si sa nu consideram ca suntem noi suficient de mesteri sa facem experimente de capul nostru, pentru ca nu putem pune egal intre un astfel de echipament complex si schimbarea becului de la lustra, de exemplu. Deci este bine  sa ne limitam strict la cateva lucruri pe care le putem face, respectiv asigurarea unei bune izolari a locuintei, atat interioara, cat si exterioara a locuintei, pentru a avea un randament cat mai bun in functionarea centralei termice, mentinerea unei presiuni optime a acestei instalatii, respective 1,5 – 2 bari, utilizarea functiei auto pe durata sezonului rece. 

De asemenea, este important ca pe perioada sezonului rece sa nu procedam la scoaterea din priza a centralei termice. Acest lucru ar putea determina o serie de defectiuni foarte serioase, ca urmare a afectarii grave a functiei anti-inghet.  Acest lucru este permis odata cu instalarea sezonului cald. 

Un alt lucru care ne sta la indemana este utilizarea termostatului, pentru o cat mai buna functionare a echipamentului. Fortarea centralei, prin setari la temperaturi  mai mari decat este cazul, este o alta situatie care trebuie evitata. 

Daca ne confruntam cu diferente semnificative de temperatura intre diferite camere din locuinta, este recomandat sa montam niste robineti speciali, care vor asigura o furnizare cat mai unitara a caldurii in tot spatiul din casa. 

Si pentru ca este foarte probabil sa ne aflam intr-o zona cu apa calcaroasa, dura, este bines sa ne instalam acele filtre speciale, care asigura dedurizarea si decantarea apei, astfel incat functionarea centralei termice sa nu fie afectata. 

Foarte important este sa permitem realizarea reviziilor  tehnice de fiecare data inainte de a intra in sezonul rece, precum si a intretinerii corespunzatoare realizate de service-uri autorizate.

Ultimele articole

Explorați mai mult