19.7 C
București
AcasăCasa & GradinaCe sunt lucrarile de hidroizolatii si ce avantaje ofera?

Ce sunt lucrarile de hidroizolatii si ce avantaje ofera?

In domeniul lucrarilor de hidroizolatii sunt mai multe materiale si tipuri de interventii care pot fi facute. Cele mai comune dintre ele sunt:

  1. Hidroizolatii pentru terase si acoperisuri normale sau verzi;
  2. Sisteme din poliuree proiectate cu inalta densitate sau poliuretani;
  3. Emulsie asfaltica;
  4. Sisteme cu membrane.

Ce rol are hidroizolatia?

Hidroizolatia protejeaza constructia impotriva efectelor pe care apa le poate provoca unei case sau unui apartament si ofera in acelasi timp confort si sanatate celor care o ocupa. Casa va fi protejata atat de pete inestetice de umiditate pe suprafata unui perete, cat si scurgeri daunatoare prin acoperis. 

Toate acestea pot fi evitate cu o gama larga de materiale de impermeabilizare. De aici se pot obtine mai multe informatii utile despre metodele optime de a hidroizola o casa.

Ce este hidroizolatia?

Impermeabilizarea este sistemul de protectie si etansare a suprafetelor, astfel incat umiditatea sau apa sa nu se infiltreze in suprafata pe care se aplica hidroizolatia. Similar cu utilizarea unui strat protector pentru corp, hidroizolatia este un material prin care apa nu trece, indiferent de locul in care este amplasat. 

De ce ar trebui sa se aleaga cele mai bune hidroizolatii?

Umiditatea afecteaza negativ aspectul proprietatii, deterioreaza materialele cladirii si creeaza medii nesanatoase, in special pentru persoanele cu probleme precum reumatismul, astmul sau diverse tipuri de alergii.

Efectele scurgerilor dauneaza aspectului estetic, rezistentei si valorii cladirilor, provoaca coroziunea elementelor structurale, duce la distrugerea bunurilor valoroase si a marfurilor depozitate in cladiri, dauneaza mobilierului si instalatiilor si, in cazul celor care stau in cladire, afecteaza sanatatea, confortul si starea de spirit a ocupantilor.

In alegerea tipului de hidroizolatie pentru a efectua lucrari de impermeabilizare este necesar sa se ia in considerare mai multi factori tehnici si economici. De aceea, persoanele care nu sunt familiarizate cu acest domeniu ar trebui sa discute inainte cu specialistii pentru a lua cele mai bune decizii, astfel incat sa fie evitate problemele ulterioare. La final, tot specialistii sunt cei care vor instala aceste materiale impermeabile, ceea ce inseamna ca se impune colaborarea cu o firma de incredere.

Ultimele articole

Explorați mai mult