14.8 C
București
AcasăAutoUnde găsești promoții la anvelopele de iarnă și când ar trebui să...

Unde găsești promoții la anvelopele de iarnă și când ar trebui să le înlocuiești pe cele de vară?

Schimbarea anvelopelor de vară cu cele de iarnă este un moment destul de dificil pe parcursul anului, când toți proprietarii de mașini merg în masă la atelierele de reparații auto. Adesea, în acest haos și în agitația altor sarcini legate de sărbătorile viitoare, alegerea anvelopelor potrivite pentru mașina ta este aleatorie și complet nepotrivită. Este păcat, deoarece această decizie va afecta cu siguranță calitatea călătoriei tale pe toată perioada de iarnă.

Aceste anvelope iarnă se disting printr-un model al benzii de rulare și un compus special. Iarna, anvelopele adaptate să lucreze în condiții de căldură își pierd elasticitatea și se întăresc rapid. Prin urmare, le schimbi atunci când temperatura exterioară este aproape de 7 grade. 

La început, selectezi dimensiunea adecvată, indicii de încărcare și viteză. De asemenea, merită să te familiarizezi cu testele efectuate de organizații precum ADAC. Să fii atent și la tipul de trepte (cele mai populare sunt cele direcționale, care sunt bune la scurgerea apei și a noroiului de zăpadă). Cel mai bine este să alegi anvelopele potrivite pentru o anumită mașină și modul în care este folosită. În oraș, cele cu o aderență mai bună pe suprafețele umede, în cazul iubitorilor de călătorii lungi, cel mai bine este să folosești unele mai puțin zgomotoase.

La E-pneu.ro vei găsi o gamă largă de anvelope de iarnă de la producători cunoscuți (Pirelli, Nokian, Nankang, Hankook, Yokohama) la prețuri foarte atractive.

Anvelopele de iarnă au o serie de avantaje unice care le disting de versiunile lor de vară. Multe țări europene au reglementări bine definite cu privire la obligația de a folosi cauciucuri iarnă, iar majoritatea șoferilor iau decizia de a schimba anvelopele de vară la cele de iarnă, ținând cont de acestea. 

Este legat de un nivel ridicat de conștientizare a condițiilor de drum nefavorabile din această parte a Europei în toamnă, iarnă și primăvara devreme. Având grijă de sănătatea și viața lor și a celorlalți pasageri, aproximativ 90% dintre șoferi aleg anvelope de iarnă .

Când ar trebui schimbate anvelopele de iarnă?

Momentul în care trebuie să treci la anvelopele de iarnă depinde în primul rând de condițiile meteorologice. Zăpada este cel mai ușor semn că este timpul să cumperi anvelope de iarnă. Este foarte important să monitorizezi temperatura medie zilnică. Dacă scade sub 7 ° C, anvelopele de vară își pierd proprietățile și devin mai puțin aderente. 

Chiar dacă temperaturile sunt mai ridicate în timpul zilei, conducerea pe timp de noapte le poate reduce semnificativ. Prin urmare, se recomandă înlocuirea anvelopelor cu cele de iarnă atunci când temperatura aerului începe să scadă sub 7 ° C. Atunci când te decizi să mergi la munte, este, de asemenea, cel mai bine să alegi anvelope de iarnă , datorită condițiilor meteorologice variabile și adesea nefavorabile.

Ultimele articole

Explorați mai mult