4.2 C
București
AcasăElectroCe sunt microfoanele spion si in ce situatii pot fi folosite?

Ce sunt microfoanele spion si in ce situatii pot fi folosite?

Curiozitatea oamenilor de a afla lucruri mai putin cunoscute despre vecinii sau cunoscutii lor a existat dintotdeauna, numai ca in prezent, acestia pot afla secrete sau informatii confidentiale mult mai usor. In secolul vitezei si al tehnologiei, internetul poate fi deopotriva prieten si dusman. 

Prin intermediul device-urilor conectate la internet, informatii secrete pot fi accesate de persoane din orice colt al lumii daca nu sunt protejate sau aceste device-uri pot fi folosite pentru a asculta discutii private sau pentru a localiza o persoana. De asemenea, pe internet sunt foarte usor de gasit si diferite gadgeturi performante, chiar dispozitive de spionaj – precum microfoane spion -pot fi cumparate de oricine isi permite o astfel de investitie. 

Ce sunt microfoanele spion? 

Microfoanele spion sunt dispozitive de dimensiuni foarte mici care permit ascultarea si chiar inregistrarea unor discutii la care utilizatorul lor nu are acces. Pe piata exista mai multe tipuri de microfoane spion, de la cele clasice, cu memorie interna, care sunt folosite pentru inregistrare, pana la cele GSM, care permit ascultarea discutiei in timp real sau microfoane WiFi, VHF sau UHF, care sunt ascuns in diferite obiecte obisnuite. Acestea pot fi integrate in bec sau intrerupator, in router sau intr-un aparat odorizant de camera, de exemplu. 

De asemenea, mai exista microfoane parabolice pentru spionaj, care nu au nevoie de instalare deoarece sunt dotate cu un amplificator puternic datorita caruia se poate asculta de la distanta. 

In ce situatii pot fi folosite microfoanele spion? 

Dispozitivele de spionaj se adreseaza, de obicei, profesionistilor care activeaza in sectorul de siguranta si servicii secrete, precum si detectivilor privati, care pot investiga mai usor cazurile pe care le au in desfasurare. Ca urmare a evolutiei fulminante a internetului si tehnologiei, astfel de dispozitive au devenit accesibile unui public mult mai larg. 

Oamenii folosesc, in general, microfoanele spion pentru a spiona persoane apropiate despre a caror loialitate au dubii, cum ar fi partenerul de viata, de afaceri sau un angajat. Astfel de dispozitive pot fi folosite si pentru supravegherea persoanelor straine care intra in casa sau chiar pentru supravegherea locuintei, in functie de nevoile fiecarui individ. 

Ultimele articole

Explorați mai mult