21.5 C
București
AcasăDiverseCele mai frecvente moduri prin care se poate strica telefonul mobil

Cele mai frecvente moduri prin care se poate strica telefonul mobil

Câți dintre noi nu ținem telefonul mobil în permanență aproape de noi. Este un obicei al vremurilor ca telefonul mobil să fie manevrat foarte frecvent, inclusiv în timp ce mergem pe stradă, în mijloacele de transport, când stăm la masă și, de ce să nu recunoaștem, și când mergem la toaletă. Toate aceste obiceiuri predispun la un număr mai mare de accidente ce pot cauza daune iremediabile ale telefonului.

Dacă tocmai ți-ai achiziționat un telefon nou și vrei să știi cum să îl ferești de accidente, trebuie să știi în primul rând, care sunt cele mai frecvente stricăciuni care apar din cauza neatenției.

Iată care sunt acestea:

Ecranele crăpate

Crăparea ecranului este de departe cel mai comun accident când vine vorba de telefoanele smart. Deși repararea unui ecran spart este relativ ușoară, aceasta poate fi destul de costisitoare. Telefonul poate fi ferit ușor de zgârieturi și crăpături cu ajutorul unei folii protectoare și a unei huse de bună calitate. De exemplu, pentru un telefon iPhone nou, găsești huse 14 Pro Max la cei de la Lerato.ro. Desigur, poate fi utilă și puțin mai multă atenție când vine vorba de prevenirea accidentelor.

Daune provocate de apă

În ultimii ani, tocmai din cauza stricăciunilor frecvente cauzate de apă, marii producători de telefoane mobile au investit în metode de încapsulare și creare a unei rezistențe crescute la contactul cu apa. Daunele care pot să apară după scăparea telefonului în apă pot varia de la sunet înfundat, afectarea lentilelor camerei, scurtcircuite sau împosibilitatea de a mai reporni telefonul. În situații excepționale, este posibil ca la un contact scurt cu apa, chiar și în cazul unei scufundări, să nu apară nicio problemă. Apa poate de asemenea să migreze printre circuitele telefonului și să cauzeze probleme mai mari sau chiar iremediabile. Pagubele reale se pot ști doar după deschiderea și diagnoza efectuată în cadrul unui magazin specializat. Trucul cu acoperirea telefonului cu orez este posibil să facă mai mult rău, deoarece pulberea din boabele de orez este foarte fină, lipicioasă și poate ajunge în porturile de încărcare, mufele pentru căști sau chiar în interiorul telefonului și poate face ulterior repararea acestuia imposibilă.

Daune ale portului de încărcare

Problemele de încărcare lentă pot avea numeroase cauze, însă cele mai imporante sunt cauzate de defecțiuni ale portului de încărcare sau ale portului USB deteriorat. Conectarea și deconectarea în mod repetat a cablului de încărcare poate duce la uzura mult mai rapidă a acestuia în timp. În plus, porturile de încărcare ale unor telefoane sunt mai susceptibile la deteriorare decât altele. Portul de încărcare este în cele mai multe cazuri lipit de placa de bază a telefonului. Astfel, repararea unui acetuia poate fi destul de dificilă, dar mai ales costisitoare și nu foarte multe magazine specializate pot face acest lucru.

Așadar, deși un ecran crăpat, scufundarea în apă, sau alte accidente, se pot remedia, acestea pot fi destul de costisitoare și în cazul în care nu vorbim de un telefon nou, de valoare mare, este posibil ca repararea acestora să nu fie avantajoasă. O husă de calitate și puțin mai multă atenție, pot asigura o utilizare mai îndelungată a telefonului mobil.

Sursa foto: Unsplash.com

Ultimele articole

Explorați mai mult