32.8 C
București
AcasăSanatateConfuzia dintre hemoroizi si fisuri anale

Confuzia dintre hemoroizi si fisuri anale

Hemoroid-ul este o afectiune medicala foarte frecventa care poate provoca dureri si sangerare. Cu toate acestea, nu toate sangerarile si durerile anale pot fi cauzate de catre un hemoroid. Exista o alta afectiune care poate provoca aceleasi simptome si care provoaca o destul de mare confuzie in randul celor afectati de aceste doua probleme. Aceasta afectiune este cunoscuta sub numele de fisura anala. Este important sa stiti cu ce afectiune va confruntati, astfel incat sa puteti trata problema corect si sa gasiti ameliorarea de care aveti nevoie. Va vom oferi cateva informatii utile in acest articol, insa cea mai buna metoda sa aflati care de ce problema de care suferiti este sa apelati la ajutorul unui medic.

Un hemoroid este cauzat de umflarea unui vas de sange in interiorul sau in jurul anusului. Pe de alta parte, o fisura anala este de fapt o ruptura in mucoasa rectului sau a anusului. O fisura anala are unele simptome asemenatoare cu ale hemoroizilor, dar poate fi mult mai dureroasa. 

Vindecarea unei fisuri anale poate necesita multe din aceleasi modificari ale stilului de viata pe care le poate necesita vindecarea de hemoroizi. De exemplu, pentru a preveni incordarea, poate fi o idee buna sa consumati o cantitate mare de apa, adaugand suplimente de fibre in dieta si schimband dieta, astfel incat sa includa mai multe cereale integrale si fructe. 

Hemoroizii pot aparea in acelasi timp cu fisurile anale. De asemenea, pot provoca dureri si sangerare. Alte simptome pot include mancarime si senzatie de presiune sau greutate in zona rectala. 

Nu uitati ca este intotdeauna o idee buna sa fiti examinati de catre un medic daca intampinati sangerare sau durere rectala si daca este cazul, sa urmati un tratament fisuri anale. In acest fel, problemele grave de sanatate pot fi excluse si puteti reveni la vechea rutina.

Ultimele articole

Explorați mai mult