21.5 C
București
AcasăImobiliareCum amenajezi o locuință mică, pentru a părea mai spațioasă

Cum amenajezi o locuință mică, pentru a părea mai spațioasă

Amenajările interioare pot fi obositoare și pline de provocări, dacă trebuie să te rezumi la un spațiu limitat.

Știm cu toții ce înseamnă să-ți dorești să beneficiezi de toate avantajele tehnologice, de spațiu, confort și accesibilitate în locuința ta și cât de importante sunt aceste aspecte, pentru a te simți bine în propria ta casă. 

Doar că atunci când nu ai suficient de mult spațiu care să te ajute să jonglezi cu stilurile de amenajare, pot apărea bătăi de cap foarte mari, mai ales dacă nu lucrezi într-un domeniu artistic, dacă nu ești designer sau arhitect. 

Tocmai de aceea, iată câteva sfaturi care te ajută să-ți transformi locuința într-un loc confortabil, în tendințe cu tehnologia și la pachet cu tot ce ai nevoie:

1. Montează televizoarele la înălțime, pe perete

Dacă ai o cameră mică, fiecare centimetru trebuie valorificat, motiv pentru care e ideal să te folosești și de înălțimea pereților, pentru a monta pe acestea fie corpuri suspendate, unde să câștigi spațiu de depozitare, fie televizoare.

Mai mult, pentru a îngloba mai multe dispozitive într-unul singur, alege să optezi pentru televizoare inteligente. De exemplu, o soluție poate fi acest Samsung TV Smart de la Altex.ro, a cărui tehnologie vine în întâmpinarea celor mai exigente așteptări ale momentului.

2. Folosește-te de oglinzi

Oglinda folosită inteligent într-o încăpere, ca element de decor, conferă iluzia unui spațiu mai vast.

Designerii aleg să pună oglinzi înalte în fața ghivecelor cu flori sau chiar să îmbrace un perete întreg al camerei în oglindă. Astfel, odată intrat în camera respectivă, vei avea senzația că aceasta este mult mai mare decât e în realitate. 

3. Optează pentru culori deschise

Fie că vorbim despre parchet, mobilier sau elemente de decor, alege culori deschise și evită nuanțele închise. Cele dintâi au ca proprietatea crearea impresiei că spațiul este mai relaxat, mai deschis, mai mare. Imaginează-ți o cameră de doi metri pătrați văruită în negru și una de dimensiuni similare, amenajată cu bej, alb etc. Nu-i așa că în primul caz ai impresia că pereții sunt apăsători și greoi? Este vorba despre iluzia optică. Tocmai de acest truc te poți folosi atunci când alegi culorile pe care le aplici pe pereți, dar și dușumeaua.

4. Lasă lumina să pătrundă în camere

Și în cazul draperiilor și perdelelor, dacă folosești, trebuie să ții cont de regula culorilor deschise, care vor conferi mai multă luminozitate încăperilor. 

O cameră unde lumina pătrunde generos va părea invariabil mai spațioasă și primitoare, decât una întunecată. Acestea fiind spuse, dacă ai posibilitatea, construiește sau reproiectează ferestrele, astfel încât să fie cât mai mari și alege cu grijă elementele pe care le așezi la geamuri.

În cele din urmă, nu uita să apelezi la mobilier modular. Tehnologia de acest tip a avansat atât de mult, încât dintr-un singur corp poți obține un dispozitiv cu cel puțin patru sau cinci întrebuințări diferite, așa că aceasta e o idee de-a dreptul revoluționară și salvatoare pentru locuințele unde spațiul e considerat a fi o mare problemă.

Sursă foto: freepik.com

Ultimele articole

Explorați mai mult