17.4 C
București
AcasăEconomieBursă de 300 de lei pe lună pentru elevii care urmează învăţământul...

Bursă de 300 de lei pe lună pentru elevii care urmează învăţământul tehnologic

În domeniul educațional, o schimbare semnificativă este adăugarea Bursei Tehnologice, care va fi lansată începând cu luna septembrie pentru elevii înscriși în licee cu profil tehnic. Pentru a se califica pentru această bursă, elevii trebuie să mențină un nivel scăzut de absențe și să evite abaterile disciplinare.

În noul an școlar, elevii vor avea posibilitatea de a beneficia de o bursă care încurajează participarea activă în învățământul tehnologic, în conformitate cu regulile stabilite în Legea învățământului preuniversitar. Valoarea Bursei Tehnologice va fi de 300 de lei lunar și va fi acordată elevilor înscriși în liceele cu orientare tehnologică.

Conform Noului Lege a Învățământului Preuniversitar, elevii de gimnaziu și liceu vor avea acces la patru tipuri de burse în noul an școlar: bursa de merit, bursa socială, bursa tehnologică și bursa de excelență olimpică I și II. Bursa de merit va fi crescută la 450 de lei pe lună, față de suma actuală de 200 de lei. De asemenea, bursa socială va fi majorată la 300 de lei pe lună, comparativ cu 200 de lei în prezent.

În conformitate cu noua lege, bursele de performanță, în valoare de 500 de lei lunar, și bursele de studiu, în valoare de 150 de lei lunar, vor fi eliminate.

Este esențial să subliniem că sumele alocate pentru bursele elevilor nu sunt impozitate și nu sunt luate în considerare la calculul venitului mediu net lunar pe membru de familie, aspect deosebit de important pentru determinarea dreptului la venitul minim garantat și alte beneficii sociale. Alocarea burseleor elevilor din învățământul preuniversitar se realizează din bugetul Ministerului Educației.

Ultimele articole

Explorați mai mult