19.7 C
București
AcasăGadgetCum putem detecta cu usurinta camerele spion?

Cum putem detecta cu usurinta camerele spion?

In ziua de azi, oricine poate ascunde cu usurinta o camera spion si sa inregistreze ceva. Astfel, persoanele preocupate de viata privata si cu gandul ca o camera spion ar putea fi instalata in locuinta ta, pot apela la detectoare de camere.

Astfel, doritorii pot afla daca exista o camera spion sau un microfon in camera de hotel, in sala de sedinte, in apartamentul inchiriat, in vestiar, cu ajutorul unui detector camere. Cu ajutorul unui detector camera se poate afla daca exista un dispozitiv de spionaj in birou, in firma sau intr-un spatiu personal.

Camerele concepute pentru supravegherea discreta sunt aproape imposibil de observat cu ochiul liber. Insa, exista unele solutii pentru a le putea detecta:

– lumina;

– frecvente radio;

Detectarea prin frecventa radio este mai precisa deoarece exista numeroase lucruri care transmit semnale de frecventa si este destul de greu ca cineva sa detecteze cu ochiul liber prezenta unei camera spion intr-o incapere.

Detectarea unei camere spion cu ajutorul unui smartphone

Exista in ziua de azi mai multe aplicatii pe piata care permit detectarea unor camere spion, folosind pur si simplu aparatul foto al telefonului. Utilizatorii de iPhone pot folosi Hidden Camera Detector. 

Utilizatorii de Android pot folosi o aplicatie gratuita denumita Glint Finder. Cu ajutorul lanternei utilizatorul poate identifica cu usurinta obiectele stralucitoare in campul de viziune al camerei.

Utilizarea unui detector de camera

Persoanele care nu vor sa investeasca prea multi bani pentru a detecta o camera spion pot folosi un detector de camera, o solutie destul de economica. Acesta este un gadget de mici dimensiuni care ne permite sa aflam daca exista o camera in apropiere.

Atunci cand utilizatorul scaneaza o incapere, privind prin vizor, camerele reflecta luminile si LED-urile isi fac aparitia.

Cautarea camerelor spion manual

Cea mai buna modalitate de a localiza o camera spion este aceea de a o localiza vizual. Pentru asta se poate folosi o lanterna. Se stinge lumina si se priveste prin intermediul unui tub de hartie ca printr-un telescop si se inchide un ochi. Privitorul va fi atent la orice semnal luminos.

Acum toata lumea stie cum se poate detecta o camera spion.

Ultimele articole

Explorați mai mult