6.6 C
București
AcasăLifestyleCum se alege un fotograf de nuntă din București?

Cum se alege un fotograf de nuntă din București?

Se află pe internet multe anunțuri de fotografi nuntă București, așa încât viitorii miri sunt de cele mai multe ori în dificultate când vor să apeleze la niște servicii foto profesioniste de acest gen.

În niciun caz, nu se discută doar online cu un fotograf de nuntă pe care un cuplu ar dori ca să îl angajeze, este nevoie de o întâlnire prealabilă, unde să se pună pe tapet absolut toate elementele care concură la obținerea de către clienți (mirii în cauză) a unui album foto nuntă de o înaltă calitate, care să le depășească așteptările inițiale.

În afară de compatibilitatea ce trebuie să existe între cele două părți contractante, ar mai fi necesar ca viitorii miri să se lămurească și cu privire la anumite aspecte privitoare la persoana pe care o vor desemna pentru a le face fotografiile la nuntă.

Iată doar câteva dintre aceste întrebări:

Care este stilul de lucru al fotografului profesionist ?

Există mai multe stiluri de a face fotografii la nuntă, de la acele poze tradiționale, până la unele extrem de moderne, care transformă albumul de nuntă într-o adevărată poveste în imagini.

Cum sunt editate fotografiile realizate la nuntă?

Potențialii clienți ar trebui să vadă fizic și seturi de fotografii brute și retușate de către respectivul profesionist și să fie atenți dacă tentele de culoare sunt echilibrate.

În ziua planificată, fotograful mai merge și la alte nunți?

Este foarte important de știut dacă la data evenimentului fotograful în cauză va mai merge și la alte nunți sau dacă mirii în cauză vor fi singurii lui clienți.

Dacă profesionistul respectiv mai are și alte evenimente la care trebuie să participe, este clar că serviciile fotografice pe care le va presta vor fi unele de slabă calitate, deoarece va lucra sub presiunea timpului.

Ce experiență în arta fotografică are profesionistul ales?

Fotografiile vor fi făcute și pe film clasic sau toate vor fi doar în format digital?

Există persoane care consideră că un fotograf ce știe să facă și fotografii în format vechi are mai multă experiență și va realiza fotografii de o calitate mai bună decât unul care se bazează doar pe tehnologia digitală.

Alege un pachet de servicii fotografice care să te avantajeze

Atunci când angajezi un fotograf profesionist vei observa că poți beneficia de servicii incluse în pachete de dimensiuni diferite și care au prețuri variate.

De regulă, aceste pachete sunt flexibile. Numărul serviciilor incluse se negociază înainte de semnarea contractului propriu-zis. Obligatoriu, trebuie să se precizeze câte ore de fotografiere sunt incluse și care sunt tarifele pentru orele suplimentare (dacă vor exista). Este foarte important să nu se omită acest aspect, deoarece s-ar putea ca orele suplimentare să fie plătite dublu sau chiar triplu, față de orele din pachetul propriu-zis achiziționat, iar mirii trebuie ca să știe asta de la bun început.

Cel mai bine este să se opteze pentru un pachet de servicii foto ce include ceva mai multe ore de lucru, care să acopere și eventualele întârzieri, ce pot apărea întotdeauna în cadrul unei nunți. Așa se poate evita un stres suplimentar referitor la fotograful care s-ar putea să plece chiar înainte de a fi tăiat tortul sau, în loc de a rămâne până la ultimul dans, pleacă spre disperarea lor, după… primul dans!

Toate cheltuielile trebuie precizate încă de la început, înainte de semnarea contractului de prestări servicii foto, pentru a se evita vreo surpriză ulterioară și se referă inclusiv la cheltuielile de transport și de cazare, dacă evenimentul nu are loc în București, ci într-o locație ceva mai îndepărtată.

Nu se poate avea pretenția ca fotograful profesionist angajat să își plătească singur cheltuielile, cu atât mai mult cu cât aceste evenimente speciale (nunțile) se țin, de regulă, în weekend și numărul lui de clienți este limitat.

Acesta este și motivul unor prețuri pentru fotografia de nuntă care unora li se par destul de piperate, comparativ cu acelea cerute de către un amator ce a făcut un curs intensiv de fotografie și deja se crede (absolut eronat) expert în arta fotografică.

Ultimele articole

Explorați mai mult