Specialistii ofera sfaturi importante, astfel incat sa se poata gasi mobilierul perfect pentru restaurante, cafenele sau baruri, astfel incat sa devina un loc in trend si, mai presus de toate, sa dureze in timp. Personalitatea unui loc dedicat industriei hoteliere, fie restaurant, cantina sau bar, nu este definita doar de serviciile pe care le ofera sau de calitatea meniului sau, deoarece decorarea spatiului si a mobilierului sunt doua elemente cheie. De aceea este important sa fie alese corect piesele de mobilier restaurante pentru a raspunde cerintelor in materie de confort si stil ale spatiului in care sunt montate.
Cum se alege mobilierul corect?
Alegerea mobilierului unui restaurant sau bar este una dintre cele mai importante sarcini in cadrul decorului general al unitatii. Pe langa faptul ca este in ton cu publicul si cu stilul decorativ determinat, mobilierul pentru trebuie sa fie confortabil si trebuie sa aiba o calitate buna. Atunci cand se aleg spre exemplu scaune horeca pe langa faptul ca acestea trebuie sa completeze vizual locul in care vor fi montate, tot ele sunt si cele care trebuie sa reziste unor utilizari intense fara sa se deterioreze. Initial, foarte multe persoane au spus ca nu este deloc greu ca aceste scaune sa fie gasite, insa unele dintre ele nu sunt pur si simplu create pentru a fi folosite de zeci de oameni pe zi, ceea ce inseamna ca atentia la calitatea produsului este primul pas in selectarea mobilierului pentru restaurant.
Pe langa meniu si serviciu, restaurantul va fi definit de mobilier si atmosfera.
Prin mobilier, trebuie sa se creeze un mediu placut, armonios si, mai ales, care sa transmita personalitatea. Atat produsul, serviciul, cat si mediul vor fi cei 3 piloni de fundatie care vor determina succesul cantinei sau restaurantului .
Decorarea si mobilarea unitatii este un proiect delicat, in care trebuie sa se tina cont de mai multi factori, insa, inainte de a alege mobilierul, trebuie sa se decida ce tip de restaurant se doreste sa se recreeze. Alegerea unui tip de mobilier sau a altuia va depinde de tipul de loc avut la dispozitie.
Este evident ca, daca se doreste incurajarea clientilor sa serveasca cateva beri sau o bautura alcoolica, un loc cu multe scaune in jurul barului sau cu mese inalte, este perfect pentru a crea o atmosfera relaxata si confortabila.
Dimpotriva, un restaurant mobilat cu fotolii confortabile, va incuraja clientii sa se bucure de o seara mai lunga, luand si pranzul sau cina. Daca ceea ce se cauta este o unitate pentru a bea cafea sau ceai cu o clientela mai dinamica, mesele si scaunele joase sunt cel mai potrivit tip de mobilier pentru restaurant.
Culorile trebuie sa fie in ton cu schema cromatica generala insa aici este de mentionat si faptul ca oricat de interesante ar parea culorile deschise sunt foarte greu de intretinut si se vor murdari repede, mai ales atunci cand sunt multi clienti prezenti zilnic in restaurant care vin de afara, din praf si poluare.