32.8 C
București
AcasăEconomieCurg scandalurile la Ministerul Finanțelor și se lasă cu demisii

Curg scandalurile la Ministerul Finanțelor și se lasă cu demisii

O mulțime de funcționari din cadrul Ministerului Finanțelor s-au unit joi într-un protest care exprima nemulțumirea adânc înrădăcinată. Împreună, ei au umplut strada din fața biroului ocupat de Marcel Boloș. Furia ce izbucnise în sufletele lor părea să ardă la fel de intens precum un incendiu stins cu mult timp în urmă, alimentată de amenințarea că sporurile pentru suprasolicitare le vor fi luate, iar și mai grav, că tichetele de vacanță și alimentație vor dispărea din peisaj. Toate aceste temeri și mâhniri își găseau ecou în faptul că, în ochii lor, acestea erau consecințele iminente ale Ordonanței tăierilor ce amenința să treacă.

O doamnă cu poziție importantă în cadrul Ministerului și-a luat inima în dinți și i-a comunicat în mod direct șefului său că părăsește funcția.

Până când semnele de la Guvern vor apărea ca o rază de lumină în întuneric, războiul nemulțumirii se va răspândi ca un fum dens, contopindu-se cu suflul vântului revoltei, cuprinzând nu doar țara, ci și Ministerul Fondurilor Europene. Cuvintele ministrului Finanțelor, așternute pe paginile virtuale ale Facebook-ului, dezvăluie dorința sa nestăvilită de a îmbina notele discordante ale salariilor, aducând armonia egalității în orchestra ministerială. Domnul Boloș își dezvăluie planurile de a iniția o analiză atentă a condițiilor de muncă, ca și cum ar privi prin lentila unei lupi și ar căuta soluții pentru puzzle-ul nemulțumirilor.

Întrebarea rămâne agățată în aer, cu aripile timpului bătând în ritmul așteptării. Dar nemulțumirea, ca o pecete grea, se oglindește pe fruntea acestor protestatari hotărâți.

În adâncul Ministerului Finanțelor, sindicaliștii s-au strâns ca o adunare de războinici cu inimile arzând de hotărâre. Nemulțumirea lor atingea punctul de fierbere, fiind stârnită de ordonanța austerității pe care Guvernul o finisează cu grijă. Un gest de respingere categorică a fost făcut pentru a-și face glasurile auzite într-un protest aprig. Prima oprire a acestui val de revoluție s-a produs chiar la ușa ministrului Finanțelor.

Cei care jonglează cu cifrele atrag atenția asupra faptului că ordonanța guvernamentală, în forma sa actuală, va tăia adânc din veniturile lor, întrerupând ritmul lor obișnuit de viață cu sume ce pot ajunge până la 700 de lei. Revolta arde și pentru cei care depășesc pragul de 10.000 de lei, aflați în pericol de a fi privați de recompensele pentru muncă, precum indemnizația de hrană și tichetele de vacanță. Focul protestului nu se stingea aici, căci se răspândea spre birourile din ținuturile mari ale țării, amenințate cu disoluția, lăsând în urmă oameni în derivă, fără ocupare și speranță.

După ce ore întregi numele său a răsunat ca un ecou al nemulțumirii pe coridoarele ministerului, Marcel Boloș și-a făcut apariția în fața mulțimii de protestatari. Acum, confruntarea cu cei care își descărcau furia părea inevitabilă.

Ultimele articole

Explorați mai mult