4 C
București
AcasăSanatateDe ce implantul dentar este tot mai des ales de pacienti?

De ce implantul dentar este tot mai des ales de pacienti?

Chiar daca lucrarile stomtologice care implica un implant dentar sau chiar mai multe sunt mai scumpe, in realitate tot mai multi pacienti aleg astfel de variante, datorita multitudinii de beneficii oferite. Implantul dentar este alternativa pentru lucrarile mobile, iar persoanele care opteaza pentru astfel de solutii o fac datorita modului natural in care acesti dinti noi ii inlocuiesc pe cei pierduti. 

Implanturile dentare imita perfect functia dintilor naturali

Un implant dentar are o radacina facuta de cele mai multe ori din titan, un bont protetic si o coroana dentara, respectand astfel fiecare parte anatomica a dintelui – radacina, coroana dentara si interior numit si dentina. Fiind vorba despre o solutie complet personalizata, va inlocui perfect dintele lipsa astfel incat sa preia si toate functiile lui. Coroanele sunt configurate individual tocmai pentru ca rezultatul sa fie cat mai aproape de realitate. 

Pronuntia nu se modifica dupa instalarea implantului

Dupa ce implantul este pus, pronuntia nu are de suferit. Sunetele ies natural, fara sa apara acel „s” care se aude ciudat sau alte combinatii de sunete care au natura de a transforma complet modul in care este pronuntat un cuvant. 

Problema pronuntiei face ca un numar considerabil de pacienti sa evite in prezent protezele, mai ales ca unele persoane nu mai reusesc deloc sa pronunte corect cuvintele, nici dupa perioada de acomodare. Problema sunetelor care nu se mai aud corect determina stres pentru purtatorul de proteza, care va evita sa mai vorbeasca in public si care  se poate izola din acest motiv.

Implanturile dentare rezista foarte mult timp

Un implant dentar odata montat va rezista extrem de mult timp fara probleme. Uneori, nu va necesita inlocuire pe tot parcursul vietii pacientului, atunci cand implantul este corect intretinut. Acest lucru nu se poate spune si despre lucrarile mobile, care vor necesita inlocuire periodic din motive evidente. 

Fiind lucrari mobile, de fiecare data cand sunt scoase sau puse, ele risca sa se deterioreze. De asemenea, pentru ca nu stau fix, frecarea va duce si ea la deteriorarea puntilor si protezelor dentare, necesitand inlocuire periodica.

Ultimele articole

Explorați mai mult