19.7 C
București
AcasăElectroEste ok să cumperi telefoane recondiționate?

Este ok să cumperi telefoane recondiționate?

Telefoanele recondiționate pot fi o soluție excelentă de a reduce costul următoarei achiziții a unui smartphone. Dar ce este exact un telefon recondiționat și care sunt riscurile pe care trebuie să le iei în considerare? 

În timp ce navighezi online, s-ar putea să găsești modele noi de telefoane promovate la prețuri nu atât de mari precum cele din magazine. Pare ca o întoarcere la vremuri mai simple, când prețul unui telefon nu depășea prețurile televizoarelor și laptopurilor, dar nu este o călătorie în timp. Din păcate cele mai recente modele de iPhone și Samsung Galaxy sunt în continuare extrem de scumpe.

Dacă ai descoperit totuși telefoane relativ noi la prețuri ieftine, este probabil pentru că aceste telefoane sunt recondiționate.

Telefoanele recondiționate sunt acum peste tot pe Internet, deoarece au devenit o alegere din ce în ce mai populară pentru persoanele care doresc să își schimbe telefonul. Și nu este de mirare de ce. Telefoanele recondiționate pot fi o modalitate excelentă de a economisi bani.

Dar ce este mai exact un telefon recondiționat? Și care sunt riscurile de luat în considerare?

Ce este un telefon recondiționat?

Telefoanele recondiționate sunt telefoane second-hand, dar nu precum acelea pe care le cumperi de la un prieten sau de la un necunoscut. 

Telefoanele care au fost returnate sau schimbate sunt testate și, dacă este cazul, reparate înainte de a fi revândute. Pentru ca nu sunt noi, dar au beneficiat de recondiționări, se vând ca telefoane recondiționate. Acest lucru le face să se diferențieze de simplele telefoane second-hand care sunt revândute, așa cum sunt (cu bateria afectată, cu carcasa fisurată, cu piese cu probleme etc.)

Citeste si: De ce se blocheaza telefonul? Cauze posibile

Deoarece telefoanele recondiționate sunt supuse testelor și primesc orice piese de întreținere sau de schimb necesare, vei beneficia de un smartphone în stare excelentă de funcționare, așa cum sunt cele comercializate de Klap.

Deci ai la dispoziție doar telefoane vechi?

Nu! Telefoanele recondiționate includ adesea cele mai recente modele!

Mulți consumatori se întorc sau își vând noile dispozitive la scurt timp după cumpărare. Ar putea fi din cauza unor mici probleme sau pur și simplu pentru că nu le-a plăcut. Sau ar putea avea nevoie de bani pentru altceva. S-ar putea chiar să dorească să schimbe iPhone-ul lor 12 sau 13 cu un iPhone 12 Pro sau iPhone 13 Pro. În unele cazuri, telefoanele au avut nevoie de reparații ample. Iar în alte cazuri, telefoanele nu au deloc defecte!

Deoarece telefoanele recondiționate sunt la mâna a doua, este de la sine înțeles că nu vei putea cumpăra cel mai recent telefon în ziua lansării lui. Dar, în câteva luni de la lansare, ar trebui să existe o mulțime de modele recondiționate puse la vânzare.

Telefoanele recondiționate sunt bune?

Telefoanele recondiționate pot fi o opțiune excelentă dacă dorești să faci upgrade sau să înlocuiești telefonul actual.

După cum am menționat mai sus, poți găsi chiar și cele mai recente modele de telefoane recondiționate. Orice defecțiuni (dacă există) pe care le-au avut aceste telefoane au fost reparate și te poți aștepta ca acestea să funcționeze la fel de bine ca orice alt telefon nou. Și în funcție de cât de nou este telefonul, este posibil să nu aibă nici măcar o zgârietură. S-ar putea să-ți iei un articol practic nou-nouț.

Dar un alt beneficiu al telefoanelor recondiționate este că ai ocazia de a găsi modele mai vechi care nu mai sunt disponibile în magazin. După cum știm, telefoanele sunt înlocuite în mod regulat nu pentru că sunt vechi și stricate, ci pentru că oamenii își doresc altele noi. În industria tehnologiei, aflată mereu în mișcare, telefoanele perfect bune sunt aruncate în mod regulat. Dealerul local de smartphone-uri va stoca doar câteva dintre cele mai recente modele.

Vânzătorii de telefoane recondiționate oferă o mulțime de telefoane care, deși nu se mai găsesc în magazine, sunt încă perfect utilizabile pentru consumatorul mediu. Telefoanele care costau peste 1.000 de dolari în urmă cu câțiva ani, pot fi găsite acum la o fracțiune din preț.

Ultimele articole

Explorați mai mult