13.7 C
București
AcasăFunPărinții vor ca cei mici să învețe limba engleză. Profesorul Denissa Gabriela...

Părinții vor ca cei mici să învețe limba engleză. Profesorul Denissa Gabriela Bularda a găsit cea mai eficientă metodă pentru copiii de 7-9 ani 

Mulți dintre părinți sunt dornici să le ofere copiilor oportunități de dezvoltare educațională, profesională și personală la care ei nu au avut șansa atunci când erau mici. Astfel, nu ar trebui să ne mire prezența, în număr tot mai mare, a copiilor de 6-9 ani la cursuri de dezvoltare personală, de pictură, de limbi străine sau IT.

Trăim în vremuri care au transformat globalizarea în cea mai bună oportunitate profesională: companii internaționale își deschid birouri în țara noastră și caută oameni pregătiți, universitățile de top își deschid larg porțile pentru liceeni și studenți și, nu de puține ori, vedem exemple de succes printre românii emigrați acum mulți ani în străinătate, în căutarea unui viitor mai bun.

Și da, mulți dintre adulții de astăzi nu au avut aceleași posibilități de dezvoltare profesională, acesta fiind principalul motiv pentru care își doresc altceva pentru copiii lor. Un loc de cinste în ceea ce privește educația timpurie a copiilor de 6-9 este ocupat de învățarea unei limbi străine, în special engleza. 

Studiile arată că dobândirea de cunoștințe într-o limbă străină este mult mai rapidă în copilărie, când cei mici sunt mai receptivi la noi informații, cu o ușurință remarcabilă. Această predispoziție naturală poate fi însă fructificată la maximum doar printr-o abordare pedagogică potrivită vârstei și stilului de învățare a copilului.

În această direcție, contribuția profesorului Gabriela Denissa Bularda în predarea limbii engleze pentru copiii cu vârste între 6 și 9 ani a deschis noi orizonturi. Prin metoda acestui profesor, predarea este transformată într-o activitate plăcută și antrenantă, care stârnește interesul și pasiunea copiilor.

Profesorul Bularda a observat că tradiționalele metode de predare (care pun accent pe repetiție și memorare) sunt demotivante, dar sunt și puțin eficiente pentru unii copii. Așadar, a decis să încerce o strategie diferită, centrată pe interesele și pasiunile elevilor săi. 

Primele mele propoziții în limba engleză„, un curs destinate copiilor de 6 ani

Cursul intitulat „Primele mele propoziții în limba engleză”, oferit de Global Learning, reprezintă o introducere fascinantă în limba engleză, concepută special pentru începători, încă din etapa preșcolară. 

Accesul la „Primele mele propoziții în limba engleză” se realizează printr-un proces de achiziție, după plata unei taxe de acces. Vei constata că entuziasmul copiilor față de acest curs va fi o sursă continuă de inspirație și motivare pentru tine.

Pentru extinderea vocabularului le este recomandat părinților să-și petreacă timpul cu cel mic, explorând lanimațiile educaționale, clipurile recapitulative și diverse aplicații interactive, toate disponibile pentru  lucrul interactiv de pe propriul computer.

Care sunt avantajele cursurilor online de la Global Learning?

Participând la cursurile online de la Global Learning, copiii se bucură de multiple avantaje. Aceștia vor pune bazele învățării eficiente și plăcute a unei limbi străine, familiarizându-se cu pronunția și intonația caracteristică limbii engleze. Deoarece majoritatea preșcolarilor încă nu știu să citească, materialele video sunt esențiale pentru însușirea primelor noțiuni de vocabular.

După parcurgerea celor 22 de lecții de vocabular și a celor 54 de materiale video de gramatica, plus cele peste 300 de exerciții aplicative ale acestora, din culegerea video, copiii vor fi familiarizați cu sute de cuvinte în engleză, diverse expresii și fraze utile în situații precum școala, alimentația, părțile corpului, parcul de distracții, joaca, familia, supermarketul, vacanțele și aniversările.

Metoda distractivă și interactivă de predare le va cultiva plăcerea de a învăța engleza și de a aprofunda ulterior această limbă. Părinții vor fi încântați să observe cum copiii lor învață și se distrează simultan.

În plus, familiarizarea copiilor cu tehnologiile educaționale moderne și cu utilizarea unei platforme online pentru rezolvarea sarcinilor de la sfârșitul fiecărui modul este un alt beneficiu major. Structura și accesul tehnic la cursuri îi pregătesc pe cei mici pentru metodele noi de învățare.

Jocuri interactive și aplicații educaționale

Indiferent dacă acceptăm sau nu, jocurile și aplicațiile educative s-au transformat în unelte esențiale pentru consolidarea cunoștințelor de limba engleză. Platforme precum Babbel sau Rosetta Stone, cu lecțiile lor interactive și varietatea de exerciții, oferă un mediu de învățare plăcut și eficient. Acestea permit personalizarea experienței educative, ajutând copiii să își îmbunătățească vocabularul, gramatica și pronunția în timpul jocului.

Cărți, filme și muzică în limba engleză

Explorarea limbii engleze nu se limitează la ecrane. Cărțile, filmele și muzica sunt resurse valoroase pentru aprofundarea limbii și pentru a înțelege subtilitățile culturale. Cărțile pot fi selecționate în funcție de nivelul cititorului, în timp ce filmele și muzica pot sprijini îmbunătățirea abilităților de ascultare și pronunție ale copiilor.

Cluburi de conversație și întâlniri tematice

Participarea la cluburi de conversație și întâlniri tematice de analiză si dezbateri, debate, în limba engleză reprezintă o metodă eficace și plăcută de aprofundare a cunoștințelor. Aceste evenimente facilitează interacțiunea directă cu vorbitori nativi sau cu alți învățăcei, îmbunătățindu-le astfel abilitățile de conversație și înțelegerea limbii în context real.

Teatru în limba engleză

Implicarea într-un spectacol de teatru în limba engleză sau vizionarea unuia poate transforma învățarea într-o experiență amuzantă și eficientă. Teatrul pune în scenă diverse situații și contexte, stimulând învățarea activă și îmbunătățirea abilităților de exprimare orală, totul într-un cadru captivant și plin de entuziasm.

Ultimele articole

Explorați mai mult