21.8 C
București
AcasăEconomieRadu Ștefan Oprea va face schimbări majore. E pregătit pentru "curățenie"

Radu Ștefan Oprea va face schimbări majore. E pregătit pentru „curățenie”

Ministrul Economiei, Radu Ștefan Oprea, a subliniat că în cadrul sistemului bugetar există numeroase posturi care au rămas vacante pentru o perioadă semnificativă de ani, sugestie care poate indica lipsa de interes din partea persoanelor respective de a se implica în domeniile respective. În acest context, ministrul a propus o „operațiune de reorganizare” pentru a aborda această problemă.

”Şi noi avem o responsabilitate faţă de acţionarii noştri şi acţionarii noştri sunt cetăţenii României şi atunci avem o responsabilitate faţă de cetăţenii României, trebuie să pun oameni care să poată să producă performanţă şi cred că am să vă produc o surpriză, la sfârşitul anului, când o să ne uităm împreună pe profitul operaţional al companiilor de stat”, a spus ministrul Economiei la B1 despre măsurile pregătite de Executiv pentru reducerea deficitului bugetar, preluat de Digi24.

Ministrul Ştefan Radu Oprea a arătat că atunci când există voinţă politică sigur se va găsi şi soluţia.

”Am această problemă astăzi în minister, trebuie să facem din două ministere un minister. (…) În discuţiile pe care le am cu cei din minister, astăzi, se referă la ceea ce ne dorim la obiective şi cum construim organigrama ca acele obiective pe care le avem în programul de guvernare să poată să fie atinse mai uşor. Şi apoi venim şi umplem căsuţele cu oameni. În sistemul bugetar este un pic mai complicat decât în sistemul privat pentru că sunt foarte multe persoane care au dat deja concursuri pe anumite posturi şi trebuie să vezi cum lucrezi. Constat că, de foarte multe ori, foarte multe posturi sunt suspendate pe ani lungi, ceea ce înseamnă că acea persoană care a dat un concurs nu îşi doreşte să lucreze în ministerul respectiv, în domeniul respectiv”, a menţionat el.

Ultimele articole

Explorați mai mult