21.6 C
București
AcasăEconomieOamenii legii, supărați. Nu le-au fost virate salariile înainte de minivacanța de...

Oamenii legii, supărați. Nu le-au fost virate salariile înainte de minivacanța de Sf. Marie

Sosirea minivacanței nu a fost deloc ușoară pentru mulți angajați ai Ministerului de Interne. Un număr considerabil de polițiști, pompieri și jandarmi din întreaga țară au fost neplăcut surprinși să constate că conturile lor bancare sunt lipsite de fonduri. În ziua programată pentru primirea salariilor, acești profesioniști nu au primit încă plățile cuvenite.

În contextul acestei situații, pe măsură ce reprezentanții sindicali atribuie întârzierea plăților protestelor angajaților din sectorul Finanțelor de ieri, ministrul Marcel Boloș susține că sistemul informatic este vinovat pentru această situație. Într-o declarație, el a dat asigurări că se fac eforturi pentru a rezolva această problemă și că, până luni, ar trebui să fie realizate plățile salariilor în conturile angajaților.

Aproximativ 20.000 de angajați ai Ministerului Finanțelor, din toate colțurile țării, au participat la un protest ieri. Temându-se că reformele în administrație le-ar putea pune în pericol locurile de muncă sau le-ar putea reduce salariile, acești oameni au ieșit în stradă pentru a-și exprima nemulțumirea. Ministrul Marcel Boloș s-a prezentat personal în fața angajaților din Trezorerie, aducându-le cafele și rugându-i să efectueze plățile salariilor bugetarilor. Observând că unii angajați au adus cu ei scaune sau hârtie pentru imprimantă, oficialul a manifestat surprindere și și-a asumat angajamentul de a crește salariile acestora până la nivelul maxim prevăzut în grila salarială.

Ultimele articole

Explorați mai mult