14.8 C
București
AcasăTurismSfaturi privind alegerea ofertelor last-minute

Sfaturi privind alegerea ofertelor last-minute

Pentru a putea face față tuturor provocărilor pe care le întâlnesc zilnic, periodic, oamenii au nevoie de o pauză, un moment de relaxare, o vacanţă. De obicei, acestea sunt programate cu mult timp înainte, având posibilitatea de a pune la punct toate detaliile. Un alt avantaj al acestor vacanţe programate sunt preţurile, care cu cât mai devreme sunt rezervate, cu atât preţul este unul mai mic. Bineînţeles, acesta diferă şi în funcţie de alte criterii, cum ar fi perioada în care aceasta va avea loc, destinaţi, durata sejurului.

Totuşi, dacă dorinţa de a pleca în vacanţă este una foarte mare şi nu mai poate aştepta până la momentul stabilit, turiştii pot apela la o variantă la fel de avantajoasă, şi anume ofertele last-minute. 

Ce sunt ofertele last-minute? 

Conceptul de „last-minute” se referă la vacanţele planificate din scurt, precum cele rezervate cu 10-15 zile înainte de plecarea în concediu, ale căror costuri sunt relativ mici.

Planificarea cu mult timp înainte a sezonului de vacanţa este o practică atât a agenţiilor de turism, cât şi a unităţilor de cazare. Însă, în cazul în care mai rămân locuri neocupate, acestea aleg să le promoveze sub conceptul de “last-minute”, pentru a-şi recupera o parte din costuri.

Prin urmare, acest tip de oferte sunt foarte avantajoase deoarece beneficiază de discounturi semnificative, cu doar câteva zile sau săptămâni înainte de plecarea în vacanţă. În general, aceste sejururi cuprind transportul şi cazarea, partea ce priveşte masa fiind lăsată în grija turistului. Uneori însă, este posibil ca ofertele pentru transport sau zboruri să fie separate.

Cum se alege un sejur last minute? 

De regulă, toate agenţiile de turism oferă sejururi de tipul last minute, chiar dacă acestea nu sunt denumite în acest fel. Însă, un prim pas pentru alegerea unui astfel de sejur este deciderea asupra destinaţiei de vacanţă în care turistul intenţionează să meargă.

Ulterior, este foarte importantă alegerea perioadei de timp în care se doreşte a pleca în vacanţă deoarece, de obicei, nu se găsesc oferte last-minute în plin sezon, fix în perioadele de vacanţă în care merge majoritatea oamenilor. De preferat ar fi că aceste sejururi să se încadreze la începutul său la sfârşitul perioadelor de extrasezon, când locurile nu sunt foarte aglomerate, iar preţurile sunt la un nivel accesibil.

Spre exemplu, va fi destul de dificil de găsit oferte last-minute Mamaia, în luna august, cât este vârful sezonului estival. Totuşi, nu va fi imposibil, aceste aspecte ţinând cont şi de fiecare agenţie de turism în parte. De aceea este recomandat să se acorde o atenţie sporită alegerii agenţiei de turism cu care urmează a se colabora, seriozitatea şi calitatea serviciilor fiind cele mai importante criterii de care trebuie ţinut cont, în defavoarea preţurilor.

Transparența şi comunicarea directă cu agentul de turism asigura găsirea sejurului potrivit, astfel fiind mult mai uşor de prezentat dorinţele, preferinţele şi aşteptările pe care turistul le are pentru vacanţa ideală. Însă, este recomandat ca aceste dorinţe ale turistului să fie flexibile, acesta fiind deschis şi la sugestiile oferite de specialistul în planificarea vacantelor.

Ultimele articole

Explorați mai mult