19.7 C
București
AcasăFunTop 4 jocuri pentru seara în familie

Top 4 jocuri pentru seara în familie

Timpul petrecut de către copii alături de părinții acestora este foarte important, atât pentru ei, cat și pentru părinți. Copilul are timp să se destăinuie, să spună ce s-a întâmplat pe parcursul unei zile, iar părintele are șansa de a-l asculta, a-i înțelege problemele și supărările. 

   Pentru oricare parte, acest timp de calitate creează o legătură strânsă ce nu poate fi ușor ruptă. De aceea, activitățile făcute împreună sunt mereu binevenite. Cel mai popular mod de a se bucura unii de alții este o seara de jocuri în familie. Așa că, citește acest articol până la final pentru a afla o listă cu cele mai bune jocuri pentru acea activitate specială.

Iată 4 jocuri ce merită cumpărate pentru seara petrecută cu familia 

  1. Monopoly

Monopoly este un joc clasic ce a marcat orice seară de jocuri în familie. Toți membrii știu regulile, chiar dacă nu au jucat niciodată. Dar dacă nu le știi, principiul de bază este o alegorie a capitalismului. Fiecare porneste cu o sumă de bani şi încearcă să se îmbogățească cumpărând terenuri, în același timp încercând să-și bage adversarii în faliment. Așadar, regulile sunt destul de simple. 

Ceea ce face acest joc special și amuzant, este falsa impresie de putere financiară, la care visează majoritatea oamenilor. Simplul fapt că primeşti o putere falsă în lumea reală, dar adevărata pentru joc, este foarte palpitant și unul dintre motivele pentru care acest joc este atât de popular.

  1. Jenga

Acest joc nu este atât de popular în România, dar este reprezentativ pentru cultura altor țări. Jenga este un joc care are un principiu simplu, dar care poate să devină o lecție aplicabilă în viața de zi cu zi: omul exploatează alți oameni pentru interese și câștig propriu. 

La începutul partidei, piesele de lemn se așează sub formă de turn. Jucătorii trebuie să scoată, pe rând, câte o piesă fără să dărâme turnul. Toți pot să vină cu strategii altruiste sau egoiste și să te blocheze, destabilizând turnul cu mutarea lor.

  1. Catan

Catan este renumit printre pasionaţii de boardgames, fiind unul dintre cele mai cumpărate și renumite jocuri pentru o seară în familie. De când a fost lansat, compania a reușit să vândă peste 40 de milioane de exemplare. 

Acesta este un joc foarte complicat, deoarece există multe scenarii și o sumedenie de pachete de extindere. Pachetele de extindere pot fi cumpărate suplimentar, pe lângă joc, pentru a creea mai multe scenarii din lumea medievală, în care te transpui cu ajutorul variantei de baza Catan.

  1. LEGO

Seturile de construit LEGO sunt foarte apreciate de copii. Aceștia au ocazia de a fi ingineri, chiar dacă sunt pentru numai câteva ore. Acestea sunt bune pentru un copil curios în dezvoltare și există sute de variante de unde poți alege, spre exemplu jocurile LEGO Duplo sau LEGO City, unde au ocazia să simuleze construcția unui bloc sau clădiri. Variantele sunt extrem de diversificate și ai de unde alege. Pentru a obține cele mai bune oferte la seturile de jocuri LEGO vizitează site-ul Altex.ro.

   În concluzie, trebuie să petreci cât mai mult timp alături de copilul tău. Înainte să-ți dai seama, acesta se va maturiza și nu va mai simți nevoia de a veni la tine să-ți spună problemele lui. Așadar, evita acest lucru și prețuiește fiecare moment pe care poți să-l petreci împreuna cu el.

Ultimele articole

Explorați mai mult