19.8 C
București
AcasăCasa & Gradina6 idei pentru a transforma terasa într-un spațiu de vis

6 idei pentru a transforma terasa într-un spațiu de vis

Dacă locuiți în oraș și aveți o terasă mică sau mare, vă puteți considera norocos. Spațiul din orașele moderne devine tot mai aglomerat și limitat. Fără îndoială, suprafețele apartamentelor din blocurile înalte sunt în scădere cu fiecare zi care trece.

De aceea, un spațiu care vine să vă salveze este terasa unde vă puteți relaxa. Dacă vă place aerul proaspăt și verdeața, atunci iată câteva idei interesante despre cum vă puteți organiza o terasă.

1. Alegeți mobilier adecvat

Vreți să îmbunătățiți aspectul terasei? Indiferent dacă este vorba despre o terasă organizată în balcon sau o terasă în grădină, investiți în mobilier adecvat. În cazul terasei din balcon, important este dacă balconul este deschis sau ați optat pentru elemente de închidere terasă. Pentru o terasă închisă puteți alege mobilier mai variat din punct de vedere al materialelor.

Pe când pentru terasele deschise, veți avea nevoie de mobilier care să poată rezista la condiții sporite de umiditate și căldură, pentru a nu fi afectate de ploi și soare. Pentru a păstra un aspect natural, alegeți mobilier și articole din piatră naturală, bambus sau iută.

2. Înfrumusețați terasa

Când vine vorba despre idei de amenajare a unei terase la casă, vă sugerăm să plantați flori precum iasomia, care au un parfum distinct. Mirosul îmbătător poate deveni în timp un element distinctiv al terasei dumneavoastră. De asemenea, astfel de flori sunt cunoscute pentru efectul lor revigorant asupra minții.

3. Cultivați produse organice

Legumele organice sunt plante cultivate fără îngrășăminte sintetice, pesticide sau alte substanțe chimice. Când cultivați legume în grădină folosind metode tradiționale, puteți fi sigur 100% că familia și oaspeții dumneavoastră vor servi alimente organice. Nu exista nimic mai sănătos decât legumele organice.

4. Plantați iarbă

Ai suficiente opțiuni în legătură cu această decizie. Există o selecție extinsă, începând de la covoare cu iarbă artificială până la plantarea de gazon și iarbă naturală. Orice ați alege, vă veți simți întotdeauna într-o oază de verdeață.

5. Umpleți locul cu jardiniere și ghivece

O altă idee bună de amenajare a terasei este să apelați la cât mai multe plante cățărătoare, jardiniere, plante curgătoare etc. Aceste elemente ajută la organizarea unui spațiu plin de culoare și extrem de primitor. Toți oaspeții dumneavoastră vor fi încântați să își petreacă timpul pe o astfel de terasă.

6. Adăugarea de elemente vizuale

Dacă doriți să duceți aspectul unei terase la alt nivel, dincolo de arbuști, ghivece, iarbă și alte plante, includeți câteva obiecte care duc cu gândul la artă. Puteți așeza, de exemplu, o statuie în centru sau o fântână cu apă care curge.  O piesă de sculptură sau figurinele pot deveni o extensie a personalității tale.

Ultimele articole

Explorați mai mult