17.4 C
București
AcasăEconomieS-a semnat avizul OMD al stațiunii Mamaia Nord de către Ștefan-Radu Oprea

S-a semnat avizul OMD al stațiunii Mamaia Nord de către Ștefan-Radu Oprea

Într-o ceremonie organizată în Năvodari, Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea, a semnat avizul de înființare a Organizației de Management al Destinației (OMD) cu numele „Stațiunea Mamaia Nord”. După semnare, documentul a fost înmânat primarului orașului Năvodari, Florin Chelaru. Această informație a fost comunicată prin intermediul unui comunicat emis de către ministerul respectiv.

„Îmi doresc să promovăm turismul românesc şi cred că putem reuşi doar printr-o conlucrare bună între instituţiile statului, inclusiv cele de control, şi reprezentanţii mediului de afaceri şi desigur, noi, echipa de la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului. Guvernul României şi-a asumat atragerea tuturor fondurilor prin PNRR alocate organizaţiilor de management al destinaţiei. În total, vorbim despre 10 milioane de euro, dintre care 8 milioane de euro pentru dezvoltarea OMD-urilor (pe proiecte de infrastructură menite să sporească accesibilitatea, sustenabilitatea şi dezvoltarea destinaţiilor) şi încă 2 milioane de euro pentru digitalizarea destinaţiilor turistice şi elaborarea strategiilor de dezvoltare şi marketing turistic”, a declarat ministrul Ştefan-Radu Oprea.

În replică, primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, a subliniat că Organizația de Management al Destinației (OMD) cu numele „Stațiunea Mamaia Nord” marchează în primul rând o oficializare a parteneriatului puternic dintre operatorii din industria turismului de pe litoral și Primăria Năvodari. El a subliniat faptul că acum formează o echipă unită, luând decizii în comun, cu scopul de a dezvolta turismul conform celor mai înalte standarde. De asemenea, a subliniat că OMD Stațiunea Mamaia Nord deschide calea către accesarea de fonduri europene, care anterior nu erau disponibile pentru Primărie în calitate de autoritate publică locală.

OMD „Stațiunea Mamaia Nord” este rezultatul unei colaborări între Consiliul Local Năvodari, Organizația Patronală Mamaia Nord și Holiday Beach SRL. Prin intermediul Hotărârii Consiliului Local nr. 141/24.07.2023, a fost aprobată modificarea Statutului Asociației Organizației de Management al Destinației „Stațiunea Mamaia Nord”, în concordanță cu prevederile Ordinului nr. 626/29.03.2023 pentru modificarea și completarea Procedurii de avizare a organizațiilor de management al destinației, care a fost aprobat prin Ordinul nr. 1.293/2022, și cu Hotărârea Adunării Generale a Asociației OMD „Stațiunea Mamaia Nord” nr. 2/04.07.2023. Toată documentația transmisă către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a fost examinată și validată de către „Comisia de avizare privind înființarea OMD-urilor în România”, în conformitate cu procedura stabilită.

Prin intermediul acestui parteneriat public-privat, OMD „Stațiunea Mamaia Nord” își propune să elaboreze și să implementeze o strategie pentru dezvoltarea și promovarea turismului la nivel local. Printre obiectivele majore asumate de cei trei membri fondatori se numără maximizarea potențialului turistic local, prelungirea duratei sejururilor și sporirea numărului de vizitatori, găsirea soluțiilor pentru reducerea fluctuațiilor sezoniere, consolidarea notorietății brandului turistic și promovarea practicilor durabile în industria turismului.

În prezent, în România există 15 OMD-uri locale, un OMD județean și unul regional.

Ultimele articole

Explorați mai mult