27.4 C
București
AcasăAfaceriAspecte de care trebuie sa tii cont cand inchiriezi un depozit

Aspecte de care trebuie sa tii cont cand inchiriezi un depozit

Alegerea unui depozit de inchiriat in Timisoara reprezinta una dintre cele mai mari provocari pentru cei care au nevoie de astfel de locatii pentru desfasurarea activitatii sau pentru stocarea unor produse, materiale, elemente necesare afacerii lor. Cele mai importante criterii in alegerea unui spatiu de depozitare potrivit sunt: zona in care este situat, accesul facil, inaltimea cladirii, structura solida, precum si suprafata.

Cum se alege depozitul de inchiriat in Timisoara?

Criteriile esentiale de care oamenii trebuie sa tina cont pentru a alege depozitul de inchiriat in Timisoara sunt:

  • Caracteristicile depozitului – se va tine cont de inaltimea depozitului, dar si de natura afacerii. Companiile de productie si de distributie au nevoie de spatii de aproximativ sapte metri, iar companiile de logistica au nevoie de spatii de depozitare de minim 11 metri. In ceea ce priveste constructia, depozitul trebuie sa aiba o structura solida, sa aiba pardoseala rezistenta, izolatii bune si acoperis rezistent. Se va tine cont si de conexiunile la utilitatile necesare si de rampele hidraulice, detectoarele de fum, hidranti, sistemul de iluminare pentru activitatile de noapte.
  • Suprafata depozitului – in general, companiile isi calculeaza spatiul necesar de depozitare in functie de numarul de paleti si de rafturi verticale, la care se adauga si suprafata necesara deplasarii angajatilor si aranjarii marfii. Se va tine cont si de anticiparile de volum de marfa pentru perioadele de varf, dar si de necesitatea delimitarii unui numar de birouri pentru departament administrativ, necesitatea vestiarelor etc.
  • Locatia depozitului – locatia depozitului de inchiriat in Timisoara este in stransa legatura cu locatia afacerii. Asadar, cu cat depozitul este mai aproape de sediul firmei, cu atat compania va face economie la pretul combustibilului. Se va tine cont, de asemenea, si de locurile de parcare si de posibilitatea descarcarii sau incarcarii marfii intr-un tir sau intr-o masina de mare tonaj.
  • Pretul inchirierii depozitului – pentru un spatiu de depozitare modern, chiria este destul de mare, insa este o investitie necesara si care merita sa fie facuta. Perioada gasirii depozitului perfect din punctul de vedere al raportului pret de inchiriere – spatiu depinde si de perioada cand se doreste inceperea activitatii, de bugetul alocat de companie pentru acest aspect, de marimea spatiului, de locatia dorita, dar si de stadiul constructiei.

Avantajele inchirierii unui spatiu de depozitare

Cei care opteaza pentru inchirierea unui spatiu de depozitare trebuie sa stie ca au urmatoarele beneficii:

  • Platesc mult mai putin decat daca ar cumpara depozitul, nu fac datorii si nu au nevoie de giranti;
  • Dispun de un spatiu modern de depozitare a marfii;
  • Oricand, dupa incetarea contractului, acesta se poate reinnoi sau clientii isi pot cauta un spatiu mai mare sau diferit de depozitare, in functie de succesul afacerii.

Ultimele articole

Explorați mai mult