19.7 C
București
AcasăTurismCity break de iarnă: TOP 5 activități pe care le încerci

City break de iarnă: TOP 5 activități pe care le încerci

City break-urile nu reprezintă activități ce pot fi realizate doar în anotimpurile cu temperaturi ridicate, ci și atunci în perioada de iarnă, atunci când unele orașe pot fi adevărate destinații de călătorie. Mai mult, iarna, perioada sărbătorilor de iarnă îți oferă timpul necesar pentru a călători alături de familie sau alături de cei dragi, și îți oferă posibilitatea de a vedea locuri noi, care, poate, vara nu sunt atât de magice. 

Iată ce poți face dacă alegi să faci un city break în perioada de iarnă:

1. Vizitează marile târguri de Crăciun

După cum am mai menționat, una dintre marile atracții a iernii o reprezintă târgurile speciale dedicate Crăciunului. Poți alege să vizitezi marile orașe, precum Viena sau Budapesta – celebre pentru parcurile tematice, dacă îți dorești să mergi în afara țării, sau, dacă vrei să ai parte de o experiență autohtonă, poți să te orientezi către târgurile din Sibiu sau Brașov. 

2. Practică sporturi de iarnă

Împătimiții sporturilor de iarnă cu siguranță vor dori ca toate vacanțele sau micile escapade să le ofere posibilitatea de a practica ceea ce le place. Astfel, poți alege să mergi în destinațiile localizate în apropierea stațiunilor montane sau poți să mergi direct la o cabană, iar principala ta activitate să fie mersul la pârtie. Nu uita însă că, dacă alegi să mergi la munte, e necesar să îți echipezi mașina corespunzător, cu lanțuri auto antiderapante de pe anvelope-oferte.ro, astfel încât să nu ai probleme când urci pe munte, iar șoseaua poate nu este complet curățată. 

3. Păstrează-ți o zi de relaxare 

După cum bine știi, un city break presupune mult mers pe jos astfel încât să poți explora orașul până în cele mai mici detalii. De aceea, atunci când mergi iarna într-o astfel de excursie, e necesar ca cel puțin o zi să fie dedicată relaxării. Poți să rezervi o zi în care să mergi la spa și să te relaxezi citind o carte sau la un masaj sau te poți relaxa încercând activități tradiționale din destinația aleasă. 

4. Încearcă bucătăria tradițională

Indiferent dacă vorbim de un city break realizat în timpul iernii sau în timpul verii, e absolut necesar ca atunci când mergi într-o locație nouă să încerci preparate tradiționale. Avantajul atunci când sărbătorile de Crăciun sunt aproape este faptul că e posibil să aibă diferite feluri de mâncare specifice perioadei. Recomandare noastră este ca mereu să încerci să mănânci din restaurantele deținute de localnici, care, de regulă, nu se află chiar în centru orașului. 

5. Vizitează destinații mai puțin cunoscute

Când alegi o locație pentru o mică escapadă din oraș poți încerca să te orientezi către locurile mai puțin cunoscute sau promovate și cu siguranță vei avea parte de o experiență de neuitat. Principalul avantaj al unei astfel de destinații este faptul că nu va fie extrem de aglomerat și că vei putea interacționa mult mai mult cu localnicii. 

City break-urile sunt întotdeauna o idee bună, indiferent de perioada de care vorbim. Încearcă mereu să ai parte de experiențe diverse și inedite, astfel încât să cunoști cât mai mult din cultura țării în care mergi. 

Sursa foto: pexels.com

Ultimele articole

Explorați mai mult