32.8 C
București
AcasăEconomieSalariile unor bugetari au atins 6.000 de lei NET

Salariile unor bugetari au atins 6.000 de lei NET

Conform datelor prezentate de Institutul Național de Statistică (INS), în luna iunie a acestui an, salariile medii nete în sectorul de administrație publică și apărare au atins suma de 6.000 de lei net, înregistrând o creștere de aproximativ 12% în comparație cu aceeași lună din anul precedent.

În contrast, în iunie 2023, salariul mediu net în economie a ajuns la 4.600 de lei. Dintre cele 19 mari sectoare industriale incluse în statistici, doar șase au înregistrat salarii medii nete mai mari de 6.000 de lei net.

În săptămâna precedentă, angajații din sectorul public au organizat proteste ca reacție la propunerile guvernului privind reducerea cheltuielilor bugetare, care au inclus și modificări în sistemul de salarizare a funcționarilor publici. Reprezentanții angajaților din sectorul public sunt de părere că un salariu de 6.000 de lei net nu reprezintă o remunerație adecvată pentru lucrătorii din sectorul de stat.

„Mulţi m-au întrebat: 10.000 de lei brut sunt bani puţini şi 6.000 de lei net? Eu zic că da“, a spus Vasile Marica, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Finanţe.

Ultimele articole

Explorați mai mult