20.2 C
București
AcasăAfaceriCamera frigorifică dintr-un restaurant: ce rol are?

Camera frigorifică dintr-un restaurant: ce rol are?

Putem afirma fără a greși, dacă ne referim la actualele camere frigorifice, faptul că sunt compartimente importante pentru zonele de producție ale restaurantelor. Capacitatea lor maximă, care este cuprinsă în intervalul 1.000 kg și 10.000 kg, poate varia în funcție de model și utilizarea oferită de diferiții antreprenori.

Camera rece într-un restaurant: scop și modele

Camera frigorifică dintr-un restaurant este utilizată pentru a preveni deteriorarea mărfurilor perisabile ce necesită a fi depozitate în condiții speciale de temperatură scăzută. 

Mai exact, prin procesele de răcire sau congelare se are în vedere o capacitate mai mică de înmulțire a ciupercilor și bacteriilor care tind ca în scurt timp să compromită conservarea alimentelor. 

Astfel, temperatura scăzută generată de camerele frigorifice împiedică înmulțirea microorganismelor oxidante. În acest fel, aceste echipamente permit stocarea pe o perioadă maximă de șase luni a numeroase materii prime alimentare.

Deoarece nu necesită implementarea de resurse pentru construirea unui mediu cu zidărie, camerele frigorifice sunt considerate metode foarte eficiente de reducere a costurilor de depozitare.

Modele de camere reci

Camera frigorifică dintr-un restaurant participă substanțial la procesul de depozitare în condiții optime dintr-un restaurant. Cu toate acestea, diferențierea în alegerea lor trebuie făcută în funcție de necesitatea produselor ce necesită o stocare la frig.

Există modele clasice, cu uși opace, dar și modele de camere frigorifice vitrate pentru afișaj comercial.

De ce comercianții cu magazine spațioase preferă camerele frigorifice vitrate?

Echipamentul poate fi fabricat pe comandă și echipat cu numărul necesar de uși de sticlă; acest lucru permite a se utiliza la maximum de spațiul comercial.

Ușile transparente atrag cumpărătorii și cresc vânzările.

Nu mai este nevoie de frigidere suplimentare, deoarece această tehnică are o capacitate mare de stocare la temperaturi scăzute.

Nu mai sunt necesare echipamente sau vitrine frigorifice suplimentare, deoarece mărfurile puse într-o astfel de cameră frigorifică vitrată le face perfect vizibile.

Este permisă încărcarea produselor direct în cameră (de multe ori prin spate).

Utilizarea camerelor frigorifice vitrate poate reduce consumul de energie total, deoarece este vorba de un singur echipament, nu de mai multe de capacitate mult mai mică.

Sunt extrem de spectaculoase ca design.

Din alt punct de vedere aceste echipamente se împart în:

Camere de răcire: aceste modele admit o temperatură de setare scăzută, dar pozitivă. Prin urmare, se consideră că produsele sunt depozitate pentru o perioadă scurtă de timp și nu se adaugă cristale de gheață în jurul mărfii respective. Ele se pot instala inclusiv în supermarketuri, într-un raion unde se vând alimente ce se stochează la rece. Se aseamănă cu vitrina frigorifică, doar că sunt altfel proiectate.

Camere de congelare: ceva important de evidențiat la tipul acesta de dotări HoReCa este faptul că produsele alimentare sunt păstrate aici sub formă congelată. Alimentele fie sunt deja reci și apoi menținute la o temperatură sub zero grade Celsius sau, diferit de standardul anterior, congelarea se face pornind de la un produs care este introdus în echipamentul respectiv la temperatura din mediul ambiant și suferă o schimbare de stare în interiorul camerei frigorifice respective. Pentru a congela un produs, este nevoie de o putere frigorifică mai mare decât să îl mențineți înghețat.

Avantajele implementării în restaurante a unor camere frigorifice de calitate:

  • ușurință în muncă pentru personalul restaurantului;
  • se poate menține calitatea alimentelor;
  • se menține valoarea nutrițională a produselor finite, nu doar a materiilor prime;
  • scad cheltuielile de producție;
  • crește durata de păstrare a mărfurilor alimentare.

Comandă camere frigorifice de calitate de la TC Romania Crown Cool. Intră pe tcromania.com să analizezi modelele pe care le oferă acest distribuitor de echipamente HoReCa!

Ultimele articole

Explorați mai mult