19.7 C
București
AcasăFunCare sunt cele mai potrivite materiale pentru jucariile de bebelusi?

Care sunt cele mai potrivite materiale pentru jucariile de bebelusi?

Unele dintre cele mai des intalnite cadouri oferite bebelusilor, dar si copiilor in general, sunt cele de plus. Cu toate ca pot fi foarte dragute, deoarece sunt pufoase si frumos colorate, cu forme adorabile, acestea pot fi periculoase, mai ales pentru cei mai mici. 

Motivul? Uneori, materialul din interiorul acestora poate fi toxic, iar bebelusii baga orice jucarie in gura. In plus, se intampla adesea ca acestora sa le cada puful, care poate ajunge, de asemenea, in gura copiilor. De aceea, alegerea unor jucarii realizate din materiale de calitate, in special cand vine vorba despre jucarii pentru bebelusi, este foarte importanta. 

Care este alternativa sigura a jucariilor din plus? 

Cei care doresc sa ofere bebelusilor jucarii colorate si pufoase pot alege o varianta alternativa la cele din plus, care este mult mai sigura pentru ei si anume jucariile din materiale textile si plusurile de buna calitate, cu par scurt, carora sa nu le cada puful. 

Totodata, jucariile din materiale textile sunt realizate, in general, din materiale naturale, astfel ca sunt sigure pentru copii de toate varstele.

Ce alte materiale mai sunt potrivite pentru jucarii? 

Cu toate ca plasticul este intalnit folosit de foarte multe ori pentru realizarea jucariilor, acesta este de cele mai multe ori toxic pentru copii, motiv pentru care parintii ar trebui sa evite cumpararea lor. In schimb, se poate opta pentru jucariile din lemn, care in ultimii ani au devenit tot mai populare in randul oamenilor. 

Pe langa faptul ca sunt realizate din materiale naturale, vopseaua folosita pentru a le colora este una, de asemenea, cu pigmenti naturali, pe baza de apa, pentru ca cei mici sa fie in siguranta in momentul in care se joaca cu astfel de jucarii. 

Chiar si bebelusii le pot folosi in siguranta si le pot baga in gura, deoarece nu prezinta niciun fel de substanta toxica. Este important sa fie pastrate curate, pentru a se evita ingerarea de bacterii de catre cei mici. 

In concluzie, materialele din care sunt realizate jucariile sunt foarte importante, in special in cazul bebelusilor si copiilor mici. 

Ultimele articole

Explorați mai mult