19.7 C
București
AcasăAutoAccesoriile masinii tale sunt mai ieftine la reprezentanta sau la un retailer...

Accesoriile masinii tale sunt mai ieftine la reprezentanta sau la un retailer independent?

Cand cumperi un vehicul nou, ti se ofera, fara nicio umbra de indoiala, o serie de echipamente, accesorii auto, echipamente electrice pentru masina, dar si elemente de caroserie fiecare mai atractiva decat urmatoarea. De la geamuri electrice la jante de vara, optiunile de personalizare sunt practic nesfarsite. Cu toate acestea, este mai bine sa cumperi aceste optiuni de la un retailer independent precum RTT Distribution decat de la o reprezentanta?

Retailer independent sau reprezentanta? Ce alegi?

In primul rand, trebuie sa stii ca exista parti bune si parti rele pentru fiecare dintre cele doua optiuni. Un dealer de masini second hand sau nou va profita de ocazie pentru a-ti  oferi o solutie la cheie. Si din moment ce esti pe cale sa iti cumperi noua masina, este posibil sa nu iti faci timp sa cumperi facilitatile. Acesta este motivul pentru care marea majoritate a accesoriilor suplimentare, cum ar fi jantele din aliaj, un suport pentru biciclete, un carlig de remorca sau un set de covorase de iarna, vor fi mai scumpe in dealeri decat intr-un mare magazin fizic sau online.

Acestea fiind spuse, retine ca, spre deosebire de multi retaileri aftermarket, concesiile vor fi negociabile la pret. Si acesta este un avantaj care se poate inclina in mare parte in favoarea ta! Cu alte cuvinte, cu cat este mai mare suma achizitiei tale, cu atat este mai probabil sa obtiti o oferta buna. Avand in vedere ca vei cumpara o masina, poti deja sa presupui ca valoarea tranzactiei va fi considerabila. Deci, intr-o astfel de situatie, cea mai buna solutie este sa iti pregatiti toate argumentele si sa iti folosesti abilitatile de negociere. Nu poti fi decat un castigator in acest caz.

Spre deosebire de aceasta, comerciantii cu amanuntul din piata de schimb de automobile sunt adesea specializati in una sau mai multe discipline. Unii vor avea accesorii auto mai mult pe partea de estetica, in timp ce altii vor prefera mecanica de performanta, de exemplu. In acest caz, retailerii after-market vor oferi o gama mult mai diversificata de produse la preturi avantajoase si atunci e posibil sa iti indrepti atentia spre acestia.

Concluzie

Pe scurt, ambele optiuni au avantajele si dezavantajele lor. Totul depinde de ce vrei sa adaugi la masina ta. Cu toate acestea, trebuie sa stii ca, in cele mai multe cazuri, reprezentanta iti va oferi o experienta completa de consum si se va adapta nevoilor tale, ba chiar pot adauga accesorii la factura la finantare. Si din moment ce ti-ai cumparat masina intr-un dealer, cu siguranta vor incerca sa te multumeasca. Cu toate acestea, intr-un retailer cu accesorii si echipamente auto, poti gasi mai multe variante mult mai accesibile. Echilibrul este in favoarea ta!

Ultimele articole

Explorați mai mult