21.6 C
București
AcasăCumparaturi OnlineCare sunt conditiile sa detii arme de autoaparare in Romania? Esti pregatit...

Care sunt conditiile sa detii arme de autoaparare in Romania? Esti pregatit pentru o astfel de investitie?

Autoapararea este foarte importanta in societatea moderna actuala in care totul se rezuma la bani, in care criza economica mondiala generata de pandemia cu virusul Covid 19 este reala si oamenii sunt din ce in ce mai tematori pentru propria lor viata. In acest sens, detinerea unei arme de autoaparare se va dovedi deopotriva utila si necesara. Putini stiu, insa, ca pentru a detine o astfel de arma, este nevoie de detinerea unui permis de portarma in acest sens si de autorizare.

Permisul de port arma este necesar pentru detinerea unei arme de autoaparare in Romania

Detinerea unei arme de autoaparare in Romania este posibila numai daca persoanele interesate detin un permis de portarma. Permisul nu este suficient pentru procurarea unei astfel de arme, ci este necesara si o autorizare distincta, valabila pentru perioada in care cumparatorii isi procura arma respectiva.

Pentru a obtine autorizarea de procurare a permisului de portarma este necesar ca persoanele interesate sa:

  • aiba peste 18 ani;
  • sa nu fi suferit nicio condamnare;
  •  sa nu aiba calitatea de inculpat in cauze penale;
  • Sa fie apte din punct de vedere psihologic si medical;
  • Sa nu fie considerate un pericol pentru sanatatea, viata si integritatea corporala a persoanelor si pentru siguranta nationala;
  • Sa aiba un curs de instruire teoretica si practica organizat de o persoana juridica autorizata special in acest sens.

Ce drepturi ofera permisul de port arma si cand pot fi achizitionate armele de autoaparare?

Permisul de portarma ofera detinatorilor posibilitatea si dreptul de a detine, de a purta si de a folosi arma procurata, facand mentiune despre aceasta in continutul permisului de arma. Permisul de portarma in general ofera dreptul de a detine o arma, nu si de a o purta tot timpul asupra solicitantilor, sau poate oferi toate aceste drepturi, in functie de scopul pentru care a fost solicitat. Cel mai restrictiv este permisul care confera doar dreptul de a detine arme.

Dreptul de a folosi armele se acorda numai pentru armele de autoaparare si paza, de vanatoare si de tir si confera titularilor posibilitatea de a purta si de a folosi arma de autoaparare in scopul pentru care a fost autorizata procurarea acesteia.

Pistoalele cu bile de cauciuc – cele mai des achizitionate arme de autoaparare

Cele mai des achizitionate arme de autoaparare sunt pistoalele cu bile de cauciuc. Acestea sunt cele mai performante arme de acest gen, cu teava perfect lisa, constructie din otel de  buna calitate, fiabile, produse in fabrica de armament militar din Ucraina, respectand cele mai inalte standarde militare. Pistoalele cu bila de cauciuc ofera utilizatorilor siguranta, performanta, posibilitatea de a-si apara viata si sanatatea, dar si viata celor dragi.

Ultimele articole

Explorați mai mult