19.5 C
București
AcasăCasa & GradinaIdei de mascare pentru centrala termică pe gaz şi valoari ale consumului...

Idei de mascare pentru centrala termică pe gaz şi valoari ale consumului în lunile de iarnă

Centrala termică pe gaz este considerată la momentul actual cel mai eficient şi mai ieftin mod de încălzire al unei case sau al unui apartament, presupunând costuri relativ mici cu încălzirea pe perioada iernii. Din ce în ce mai mulţi proprietari ai locuinţelor unde există o astfel de centrală sunt interesaţi de idei de mascare ale acesteia, precum şi de cât consuma o centrală termică pe gaz , iar răspunsurile la aceste dileme sunt destul de simple. 

Mascarea centralei termice pe gaz

De regulă, centrală termică pe gaz se montează în bucătărie, iar mascarea se face prin corpuri de bucătărie pentru a se potrivi mai bine cu aspectul încăperii. Mascarea centralei termice nu este o necesitate, ci o opţiune pentru cei care doresc să aibă un aspect foarte plăcut al locuinţelor lor. Dacă acest sistem de încălzire este montat în bucătărie, este poziţionat de regulă pe un perete exterior pentru a scoate evacuarea gazelor arse. Este recomandat ca această metodă de încălzire să fie montată în bucătărie, pentru că va avea un traseu scurt de la centrală la chiuvetă, iar apa caldă vine mult mai repede.

Chiar dacă sunt foarte silenţioase, centralele termice pe gaz montate în bucătărie, mai ales după câţiva ani de folosire îşi fac simţită prezenţa din punct de vedere auditiv. Se recomanda folosirea unui corp de mascare pentru centrala termică, astfel încât spaţiul să fie mai frumos şi mai mare. Se poate monta centrală termică într-un dulap în bucătărie, cu condiţiile să fie respectate distanţele de montaj, acest dulap de mascare ajutând inclusiv la scăderea zgomotului din cameră.

Centralele termice sunt eficiente, însă nu foarte “arătoase”, mai ales ţevile de sub ele. De aceea, pe lângă dulapul de mascare pentru centrala, se poate alege şi o mască de ţevi pentru centrala termică, după o discuţie cu instalatorul, astfel încât accesul pentru reparaţii şi service să fie uşor, iar spaţiul în părţile de jos, sus şi în fata centralei să fie liber.

Pentru a masca centrală şi ţevile de sub ea, proprietarii trebuie să:

  • verifice cerinţele producătorului centralei;
  • să respecte distanţele minime necesare în jurul centralei;
  • să permită mentenanţa şi service-ul facil;
  • să permită acces la partea inferioară şi superioară a centralei;
  • să nu depoziteze materiale inflamabile în dulapul de mascare al centralei.

Consumul unei centrale termice pe gaz

Consumul centralei termice pe gaz este destul de mic. Deşi costurile de instalare sunt mari, consumul va ajuta proprietarii să îşi recupereze aceasta investiţie. În fond, achiziţia centralei termice pe gaz are la baza nevoia de a eficientiza consumul. Cu numeroase avantaje din punct de vedere economic şi al siguranţei în utilizare, sistemul de încălzire reuşeşte o asociere echilibrată între prorgesul tehnologic şi confortul termic ideal.

Consumul centralei termice pe gaz se poate estima în funcţie de:

  • numărul de ore de funcţionare;
  • numărul zilelor din lună în curs;
  • consumul înregistrat;
  • preţul gazelor naturale.

Ultimele articole

Explorați mai mult