11.7 C
București
AcasăCumparaturi OnlineCe este si cu ce se ocupa InfoCons?

Ce este si cu ce se ocupa InfoCons?

De peste 20 ani InfoCons vine in sprijinul consumatorilor prin implementarea de Campanii de educare si informare in domenii precum : protectia consumatorilor, mediu, sanatate, cultura, turism, energie, servicii postale, servicii financiar bancare si nebancare, etc., realizarea de teste si studii comparative pe diferite produse agroalimentare, consiliere si consultanta oferite consumatorilor cat si implicarea in Proiecte sociale in vederea copiilor care provin din medii defavorizate, persoane varstnice cat si persoane institutionalizate din Centrele de copii si batranu.

La data de 18 aprilie 2003 la initiativa unor persoane dedicate a luat fiinta  Asociatia InfoCons ( fosta Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania ), avand ca obiectiv protejarea  drepturile si interesele legitime ale consumatorilor; de a constientiza consumatorii asupra drepturilor pe care le au, de a dezvolta programe si proiecte in scopul realizarii acestor obiective.

InfoCons a fondat in anul 2006 Federatia Asociatiilor de Consumatori la care au afiliat principalele organizatii de profil active de pe teritoriul Romaniei pentru a crea o voce comuna a miscarii de protectia consumatorilor din Romania. 

InfoCons – Organizație de protectia consumatorului , membră în Consumers International ( Organizația Mondială de Protecția Consumatorilor ) și fondatoare a Federatiei Asociațiilor de Consumatori din România . Consumatori , uniți-vă! www.consumers-protection.org ( Unica platformă globală de protecția consumatorului prin care ai acces la numerele de urgență din peste 100 de țări ) / www.infocons.org ( Descarcă Aplicația Gratuită InfoCons de Protecția Consumatorilor prin care ai acces la o informație corectă, transparentă , independentă care te ajută să decizi tu pentru tine. Unica Aplicația Globală de Protecția Consumatorului care se regăsește în 33 de limbi de circulație internațională .

Ultimele articole

Explorați mai mult