19.7 C
București
AcasăAfaceriCe posturi în industria IT sunt cele mai căutate astăzi?

Ce posturi în industria IT sunt cele mai căutate astăzi?

Industria IT oferă o multitudine de oportunități celor ce doresc să își construiască o carieră în domeniu. De asemenea, dacă ești în căutarea unui job în IT, colaborarea cu o firmă de recrutare îți va oferi acces către o gamă mult mai variată de poziții deschise și angajatori. 

În prezent, sunt numeroase joburi spre care te poți îndrepta în această industrie. Însă, există câteva poziții atractive pentru majoritatea candidaților, ele fiind urmărite cu precădere.

Care sunt cele mai căutate posturi în IT?

Dacă apelezi la o firma recrutare IT, aceasta te va ajuta să-ți găsești un job aliniat nevoilor și dorințelor tale. Ținând cont de pregătirea ta în domeniu și de abilitățile pe care le deții, specialiștii în recrutare îți vor oferi cele mai bune oportunități de muncă.

Următoarea listă face referire atât la rolurile, cât și la limbajele de programare, specializările și tehnologiile cele mai căutate de angajatori. Așadar, iată care sunt cele mai căutate 4 poziții în industria IT:

  • SQL Developer – Tot mai multe companii doresc să implementeze strategii de digitalizare, prin urmare jobul de SQL Developer se află la o mare căutare. Cât despre ceea ce presupune poziția, în primul rând vei fi responsabil de crearea și întreținerea bazei de date. De asemenea, vei avea și alte atribuții, printre care designul tabelelor și al structurilor care compun o bază de date. Postul este unul complex, ideal pentru persoanele care sunt întotdeauna la curent cu noile trenduri. 
  • Full-Stack Developer – Un astfel de job necesită cunoștințe atât de front-end, cât și de back-end. Așadar, persoana care ocupă postul poate supraveghea și înțelege întregul proiect. Datorită complexității, este o poziție ce implică un pachet financiar atractiv, dar îți aduce și o multitudine de responsabilități. 
  • Data Analyst – În calitate de Data Analyst ești responsabil de adunarea, procesarea și analizarea statistică a tuturor datelor unei companii. De asemenea, rolul analistului este unul foarte important – prin analizarea datelor se pot găsi răspunsuri la anumite întrebări ce țin de partea strategică a business-ului. 
  • Software developer –  dezvoltarea programelor de computer reprezintă o activitate cheie pentru cel care deține o astfel de poziție. În esență, el creează, testează și dezvoltă programe, ce au ca scop optimizarea unor procese operaționale desfășurate de companii. Pentru a lucra pe o astfel de poziție este necesară o expertiză tehnică, mai precis să cunoască bine limbajele de programare – Java, Python, Microsoft C# etc. 

Concluzii

Se găsesc numeroase oportunități de job în industria IT. Însă, expertiza tehnică și anumite skill-uri soft sunt esențiale pentru a putea construi o carieră de succes în acest domeniu. Foarte multe companii din industrie colaborează cu agențiile de recrutare, asigurându-se că vor obține cei mai buni oameni pentru business-ul lor. 

În acest context, poți apela la suportul agentiilor de recrutare. Ele îți vor oferi cele mai bune oportunități de muncă, în acord cu așteptările tale.

Ultimele articole

Explorați mai mult