27.4 C
București
AcasăCasa & GradinaTips & tricks: alege cele mai bune plinte de parchet!

Tips & tricks: alege cele mai bune plinte de parchet!

Plintele de parchet sunt obiectele cu ajutorul carora parchetul si peretele se pot imbina frumos, iar imperfectiunile vor fi ascunse. De asemenea, acestea mai sunt utile si pentru faptul ca ascund cablurile de la diverse aparate electrice.

Plintele pot fi montate sau schimbate atunci cand locuinta personala este realizata de la zero sau este renovata, astfel incat sa capete o noua infatisare, mai proaspata si mai primitoare.

Persoanele care s-au apucat deja de treaba si au nevoie de ajutor pentru a alege cele mai bune plinte parchet pot gasi in randurile urmatoare sfaturi despre elementele pe care trebuie sa le aiba in vedere.

Clasificare

Pentru inceput, persoanele interesate trebuie sa stie ca exista 2 tipuri de plinte, respectiv cele simple si cele cu canal. Daca modelele simple sunt folosite strict pentru decor si pentru a ajuta la crearea unei atmosfere placate, plintele cu canal au rolul de a ascunde, precum si de a proteja cablurile din casa, care altfel ar ramane la vedere si care ar putea conduce la accidente serioase.

Plintele din a doua categorie pot avea canalul atat in partea interioara, adica indreptat catre perete, cat si in partea exterioara, spre camera. In ambele situatii, canalele se inchid usor, cu ajutorul unor capace. Practic, daca la un moment dat electricianul trebuie sa verifice cablurile, nu trebuie decat sa desfaca respectivele capace.

Material

Un alt detaliu demn de luat in considerare este referitor la materialul din care sunt realizate plintele. Cei care nu doresc sa investeasca foarte mult in renovare pot achizitiona plinte din plastic, dar trebuie sa fie constienti de faptul ca acestea nu sunt deloc rezistente si la o simpla apasare se pot crapa.

Plintele pot fi si din PVC sau din lemn masiv. Important este ca modelele sa fie alese in functie de intregul decor din camerele in care urmeaza a fi montate. De exemplu, pentru birou sunt ideale modelele din lemn, clasice, care se incadreaza perfect intr-o atmosfera sobra, eleganta si rafinata.

Sistemul de montare

Proprietarii se pot incumeta sa-si monteze singuri plintele sau pot chema meseriasi care sa faca intreaga lucrare intr-un timp foarte scurt. Indiferent de varianta aleasa, este bine de stiut ca plintele pot fi montate atat cu ajutorul unor holsuruburi, cat si cu ajutorul unor adezivi speciali, datorita carora plasticul din zidarie se lipeste foarte usor de plinte.

A treia metoda de montare este aceea pe baza de click, adica plintele se monteaza pe perete, insa numai cu ajutorul unor holsuruburi suporti.

Design

Nu in ultimul rand, designul este si el important, intrucat plintele sunt la vedere, fie ca ne place, fie ca nu. Cei interesati se pot indrepta catre modelele traditionale, albe sau maro, sau catre variantele moderne, care au un design aparte, reprezentand inca o caramida adaugata in portretul atmosferei de acasa.

Practice, interesante ca imagine si foarte simplu de montat, plintele trebuie neaparat sa se regaseasca in fiecare casa. In acest fel, cablurile nu vor mai sta niciodata insirate pe podele, ci vor fi bine ascunse sub plinte.

Ultimele articole

Explorați mai mult