27.4 C
București
AcasăCumparaturi OnlineCum alegem mobila din sufragerie?

Cum alegem mobila din sufragerie?

Livingul este practic inima casei. Aici stăm împreună, chemăm musafirii și ne relaxăm după o săptămână plină. Fiind una din cele mai folosite camere din casă, nu e de mirare că felul în care e amenajat livingul poate spune multe despre cei care locuiesc acolo și este cel mai important lucru pe care îl luăm în considerare atunci când vrem să dăm casei un aer unic, elegant și relaxant, potrivit cu propriul stil.

Cel mai important element al design-ului unei camere este mobila, și pe piață se găsesc în mod obișnuit două opțiuni: PAL și lemn masiv. Mobila de metal, ceramică, rășină sau sticlă poate fi găsită, dar presupune adesea costuri suplimentare și o întreținere mult mai dificilă, aceste materiale având diverse proprietăți cu care nu suntem obișnuiți atunci când vine vorba de mobilă și pentru care nu suntem pregătiți: puțini se așteaptă ca mobila să se spargă, îndoaie sau înnegrească, să devină opacă sau să se topească, dar acestea sunt posibilități reale atunci când avem mobilă neconvențională.

Una din greșelile cele mai comune și mai costisitoare pe care le fac cei care vor să-și amenajeze sufrageria este folosirea pieselor de calitate inferioară. Acestea vor ieși în evidență prin aspectul ușor și artifical oriunde sunt folosite, în special în camere în care traficul este intens, cum ar fi sufrageria sau dormitorul. 

Mobila de proastă calitate este pe termen lung mai scumpă decât mobila din lemn masiv, deoarece implică numeroase costuri neprevăzute: trebuie reparată sau înlocuită mult mai des, iar întreținerea este mai dificilă. Cel mai comun material pentru mobilă este PAL, un amestec presat de așchii și rumeguș acoperit cu un abțibild imprimat, care este mai ieftin, dar mai mai predispus la uzură decât lemnul masiv și mult mai puțin estetic. Fiind mai puțin dens din cauza aerului prins între așchii, este mai moale și adesea se ciobește. Mobila din PAL începe de obicei să scârțâie mai repede decât echivalentul său din lemn masiv, tocmai din cauza acestei rezistențe mecanice scăzute. 

În ceea ce privește stilul, este important să găsim ceva care să se potrivească atât cu mărimea, cât și cu stilul locuinței. Este de recomandat să alegem nu doar un material de calitate, ci și un model elegant și o culoare potrivită, dar când alegem mobilă pentru sufragerie din lemn masiv, aceste cerințe sunt de obicei îndeplinite. Companiile care folosesc lemn masiv în produsele lor sunt de obicei orientate către modele clasice și versatile deoarece acestea pun în evidență cele mai bune calități ale materialului.

Nu în ultimul rând, trebuie să găsim un echilibru între numărul pieselor de mobilier, mărimea lor și mărimea camerei. Este evident că într-o cameră mică nu e recomandat să folosim multe piese mari, dar puțini știu că opusul arată la fel de nepotrivit, optim fiind să folosim piese de mici dimensiuni, dar în număr suficient. În ciuda înțelepciunii populare, este complet posibil să existe prea mult spațiu liber într-o cameră mică Atunci când mobilierul este insuficient, aspectul este unul sărăcăcios sau auster, nu elegant.

În concluzie, e important să folosim materiale de calitate, preferabil lemn masiv, și modele clasice, de dimensiuni potrivite. Succes la decorat!

Ultimele articole

Explorați mai mult