19.7 C
București
AcasăAutoCum cumperi o mașină second hand online

Cum cumperi o mașină second hand online

Cel mai eficient mod de a găsi o mașină second de vânzare este să faci o simplă căutare pe Internet.

Mediul online își dovedește eficiența și în cazul acestui segment de cumpărături, deși nu putem chiar să comandăm direct mașina acasă. Lucru care nici nu ar trebuit făcut, pentru că singurul mod de a alege mașini second hand perfect funcționale și cu o estetică cât mai bună este să le vedem și să le testăm cât mai mult în realitate.

Internetul ne ajută însă să identificăm fără să pierdem prea mult timp anunțurile de vânzare cu modelele care ne interesează. La o simplă căutare pe Google găsim zeci de mii de anunțuri în fiecare zi.

Platforma cautimasina.ro a fost creată tocmai pentru a avea într-un singur loc toate anunțurile cu vânzări auto din România. Funcționând ca un integrator, aceasta compilează și expune anunțuri din peste 160 de site-uri de profil din toată țara. Nu numai că poți căuta în funcție de niște criterii doar modelele care te interesează, ci poți și evalua ofertele, compara prețurile sau chiar să găsești discounturi atractive. Indiferent de ce vei alege să faci pe acest site, de fiecare dată ți se vor returna doar anunțurile care merită atenția ta și din care poți să selectezi ce vrei să vezi și în realitate.

Pentru a eficientiza și mai mult procesul și pentru a aloca timp pentru a vedea în realitate doar anunțuri postate de proprietari de bună credință, analizează anunțurile pe care le-ai găsit online. Îți poți da seama încă de la acest pas dacă merită să investești timp și energie pentru a continua să vezi mașina respectivă și în realitate.

Fotografiile autoturismului

Din pozele făcute la exterior dacă sunt de calitate, poți să evaluezi starea anvelopelor, eventualele zgârieturi, lovituri sau diferențe de culoare. Din fotografiile făcute la interior, poți să iți dai seama dacă gradul de uzură al volanului și a scaunelor se potrivește cu numărul de kilometri declarați sau dacă mașina are toate opțiunile descrise în anunț.

Corectiudinea descrierii, inclusiv cea gramaticală

Pe lângă caracteristicile tehnice pe care le are mașina, număr de kilometri, an de fabricație, tip de caroserie și combustibil, este foarte important ca în anunț să găsești seria de șasiu a mașinii și dacă aceasta este înmatriculată în România sau nu. De asemenea, fii atent și la exprimare și la corectitudinea gramaticală a anunțului. Sunt detalii care îți pot spune multe despre cu ce tip de vânzător ai putea interacționa.

Profilul vânzătorului pe site

Dacă vânzătorul care a postat anunțul are multe anunțuri de acest tip la activ indică clar faptul că a făcut din asta o meserie și a devenit un expert sau pe românește, samsar. Nu excludem că ar putea să fie în continuare un vânzător de bună credință chiar dacă se ocupă cu asta ca persoană fizică, dar ar trebui să iei în calcul că ar trebui totuși să faci mai multe verificări despre mașină.

Exprimările pompoase

Daca în descriere găsești formulări de tipul „nerulată în țară”, „kilometri reali”, „ireproșabilă din toate punctele de vedere” este clar ca acea mașină este vândută de un „expert”. Mai mult, dacă vezi ca acea mașină deși este destul de veche are kilometrajul undeva pe la 130-140.000 de kilometri, ceva ar putea fi în neregulă. Mai toate mașinile care au kilometrajul dat înapoi se învârt cam în jurul acestei valori ”magice”. 

Ultimele articole

Explorați mai mult