19.7 C
București
AcasăElectroPodeaua suspendata - care sunt principalele beneficii ale montarii ei

Podeaua suspendata – care sunt principalele beneficii ale montarii ei

Podeaua suspendata este un sistem modular avansat care s-a nascut din dorinta nevoii de a ascunde instalatiile care apar de obicei in zonele de lucru, cum ar fi, instalatii electrice, conducte, cabluri. Asa a luat nastere acest sistem si numeroase companii au optat pentru el.

In aceasta era a tehnologiilor in care se utilizeaza intens computerele si retelele electrice, podeaua suspendata reprezinta o solutie cu adevarat de succes.

  • Materiale podele suspendate 

Acest tip de pardoseala este formata dintr-un cadru de metal sau doar suporti reglabili de inaltime, care ofera suport pentru panourile modulare. Panourile se monteaza peste o sapa din ciment si se pot fabrica in diferite dimensiuni. Pot fi realizate din diverse material destinate podelelor, cum ar fi lemn, granit, travertin etc.

Inaltimea suportilor este determinata de volumul de cabluri si alte servicii prezente dedesubt, dar de obicei este vorba de o inaltime de 15 cm. Suportii reglabili sunt atasati la placa de beton folosind mijloace adecvate, de exemplu adezivi sau elemente de fixare mecanice.

Avantaje podele suspendate 

  • Nivelare perfecta

Regleaza dezechilibrul placii de beton. Intr-un mod simplu, panourile sunt perfect aliniate si astfel, contribuie la o suprafata plana mult mai estetica si practica. In zonele cu risc ridicat de vant, sistemul de podea suspendata va imbunatati rezistenta laterala si durabilitatea cladirii cu mai multe etaje, in special atunci cand este combinat cu sistemul de acoperis din beton.

  • Economisire timp si bani

Este un sistem rapid si usor de instalat, astfel incat accelereaza procesul si economiseste mult timp. In plus, sistemul duce la o reducere a costurilor de constructie in regiunile cu seism inalt.

  • Acces usor ori de cate ori este nevoie

Diferenta decisiva fata de pardoseala din constructie este ca permite accesul in subsol, fiind perfect pentru acoperirea instalatiilor din orice cladire. In plus, datorita sistemului exista posibilitatea ca aceste podele suspendate sa fie accesate in orice moment, pentru a le schimba sau chiar pentru a le elimina. Asadar, este un sistem destul de flexibil care permite, daca este necesar, demontarea pardoselii si crearea unei noi versiuni de podea.

  • Potrivit pentru interior si exterior

Podeaua suspendata functioneaza pentru orice suprafata care se doreste ridicata. La interior permite acoperirea instalatiilor,  in exterior ofera izolatie si drenaj, precum si posibilitatea de a netezi considerabil suprafetele neuniforme pentru a obtine o estetica si o functionalitate mai mare. Acest tip de pardoseala poate fi montata pe terase, hidroizolatia eliminand problema infiltratiilor.

  • Protejeaza de zgomot si temperatura

Pe langa beneficiile sale de instalare, pardoseala suspendata creeaza un spatiu de aer care actioneaza ca un izolator. De asemenea, poate servi ca material de baza cu masa termica mare pentru sistemul de caldura – acesta distribuie caldura prin aer cald sau apa calda. Deci, incalzirea si racirea unei cladiri cu un sistem de pardoseala suspendata este mai eficienta.

In concluzie

Pardoseala suspendata ofera flexibilitate, ingeniozitate, functionalitate oricaror spatii de lucru si reprezinta unul dintre cele mai moderne si eficiente sisteme folosite pentru proiectele de constructii mari sau mici.

Ultimele articole

Explorați mai mult