32.8 C
București
AcasăCasa & GradinaCum sa iluminati corect curtea unei case

Cum sa iluminati corect curtea unei case

Pentru majoritatea proprietarilor de locuinte, iluminatul exterior inseamna o pereche de corpuri de iluminat pozitionate pe peretii de langa usa de la intrare, cateva lumini de-a lungul aleei din curte si, probabil, niste reflectoare pe senzor de miscare pentru siguranta.

Iluminatul exterior poate insemna insa mult mai mult. Poate face chiar ca o proprietate modesta sa para foarte atractiva noaptea, sporind aspectul casei, lucru care poate influenta inclusiv pretul de vanzare.

De asemenea, iluminatul exterior poate face din curte un loc mai placut pentru a va petrece timpul. Si surprinzator, luminile exterioare chiar pot face ca interiorul unei locuinte sa para mai mare si mai placut.

Iata de ce: Cand exista o iluminare exterioara insuficienta sau nu exista deloc, pentru cei din interiorul casei ferestrele devin ca niste oglinzi negre noaptea, ceea ce face ca interiorul casei sa para mai mic si mai inchis. Prin iluminarea zonelor exterioare dincolo de ferestre si usile de sticla, veti avea senzatia ca interiorul casei dvs, se extinde. Totodata, iluminatul exterior va poate face casa mai sigura, descurajand hotii.

Secretul unei iluminari exterioare atractive este utilizarea unor combinatii intre mai multe corpuri de iluminat pentru exterior si tehnici de iluminare. Acest lucru va face ca corpurile de iluminat sa nu iasa prea tare in evidenta.

Iluminarea din fata usii de la intrare

Majoritatea caselor au deja unul sau doua corpuri de iluminat montate langa usa din fata. Multi proprietari de case apeleaza la becuri prea puternice, inconfortabile,  considerand ca mai multa lumina este mai buna. 

Este recomandat sa folositi in interiorul corpurilor de iluminat becuri de 25W sau 40W pentru a ilumina intrarea. Becurile cu LED sunt acum disponibile sub orice forma si, gratie lor, puteti obtine o lumina de 25W – 40W, cu un consum de doar 4W – 6W. De asemenea, acestea rezista 25.000 de ore, comparativ cu un bec traditional incandescent, care are o durata de viata de 750-2.000 de ore. 

Retineti ca becurile cu led arata cel mai bine in corpuri de iluminat cu geam transparent, nu opac.

Nu evitati sa alegeti corpuri de iluminat mari pentru usa de la intrare. Cele care par potrivit de mari in magazin, odata montate la exteriorul locuintei, sunt de obicei prea mici.

Iluminarea aleei

Iluminarea cailor de acces va face ca plimbarile pe alee sa fie mai sigure dupa lasarea intunericului. Pentru ca aleea din curtea dvs. sa nu arate ca o pista de aeroport, nu instalati corpurile de iluminat la aceeasi distanta pe ambele parti ale aleei.

 Alegeti doar corpuri de iluminat opace sau care proiecteaza lumina doar in jos, precum cele oferite de egloromania.ro. Acestea ofera siguranta cand pasesti in curte, fara sa te orbeasca.

Tine minte ca acele corpuri de iluminat care functioneaza cu energie solara nu sunt indicate. De cele mai multe ori acestea ilumineaza putin timp, mai ales daca vegetatia din curte sau casa blocheaza razele soarelui in mare parte a zilei. 

Ultimele articole

Explorați mai mult