19.7 C
București
AcasăLifestyleCum se alege barca pneumatica in functie de tipul sau?

Cum se alege barca pneumatica in functie de tipul sau?

Pe piata, exista mai multe tipuri de barca pneumatica, pe care fiecare cumparator le va alege tinand cont de modul in care intentioneaza sa le utilizeze. De aceea, se recomanda o documentare serioasa inainte de a cumpara o astfel de barca, pentru ca ea sa poata raspunde tuturor nevoilor utilizatorului. Asadar, barcile pneumatice pot fi clasificate in functie de tipul lor, dupa cum urmeaza.

Barca pneumatica recreationala

Acest tip de barca este cel mai des intalnit si este folosit in general pentru divertisment. Acest model de barca poate fi utilizat in mai multe domenii, asa cum este transportul pe apa de adancime medie sau pentru salvare. Aceste barci au o structura simpla si nu sunt deloc potrivite pentru mare, pentru ca nu vor face fata curentilor puternici. De aceea, se recomanda sa fie utilizate pe ape mici si linistite. Pretul lor variaza tinand cont de calitatea materialelor si de dimensiune. Barcile mai mari vin cu mai multe elemente speciale, unele dintre ele avand chiar valve de siguranta si suport pentru undita.

Barci speciale pentru pescuit

Asa cum spune si numele lor, aceste barci sunt special adaptate pentru pescuit. Ele includ doua tuburi de dimensiuni mari, care sunt umflate cu aer si care se conecteaza cu ajutorul unui cadru metalic. Scaunul poate sa fie de mai multe tipuri – metalic sau gonflabil. O astfel de barca poate sa sustina greutati mari si este foarte usor de manevrat, datorita celor doua tuburi care fac ca ambarcatiunea sa se miste usor prin apa. Cele mai multe modele sunt pentru o singura persoana.

Barci multifunctionale

Barcile multifunctionale sunt de obicei in forma de caiac. Aceste barci se pot utiliza in foarte multe situatii si de aceea sunt considerate multifunctionale. Modelele pot varia in ceea ce priveste optiunile, insa se va pastra de fiecare data forma de caiac. Sunt folosite de obicei pentru plimbari in rauri, destindere pe lacuri sau chiar pescuit.

Barci pentru competitii

Barcile pentru competitii sunt cele care imita barcile de dimensiuni mari. Acestea pot sa prezinte unele variatiuni in legatura cu forma si de cele mai multe ori pot fi folosite inclusiv pe mare. Cele mai moderne modele sunt durabile, sunt usoare si sunt robuste. Atunci cand sunt stranse, pot sa fie manevrate cu usurinta de o singura persoana.

Barci pentru supraveghere

Aceste barci au carena rigida si sunt o combinatie intre barcile traditionale si cele gonflabile. Datorita faptului ca au fundul rigid, ele pot fi folosite si pe mare. Barcile pentru supraveghere sunt usor de manevrat, insa nu pot fi pliate si nu au elemente componente detasabile. Avantajul lor este ca, datorita bazei solide, sunt aproape imposibil de rasturnat si scufundat.

Astfel, pentru a fi aleasa cea mai buna barca gonflabila, va fi nevoie ca persoana interesata sa stie cat mai multe despre scopul pentru care barca a fost construita si despre modul in care urmeaza sa fie utilizata, pentru ca investitia se face de obicei pe termen lung.

Ultimele articole

Explorați mai mult