21.6 C
București
AcasăCumparaturi OnlineCum se alege corect un ghiozdan pentru scoala?

Cum se alege corect un ghiozdan pentru scoala?

Ghiozdanul este unul dintre obiectele complicat de ales, mai ales atunci cand personalitatea scolarului este una foarte puternica. Rucsacul va fi folosit in fiecare zi pentru a duce articole la si de la scoala. Trebuie sa reziste utilizarii zilnice, inclusiv in deplasarea catre si de la scoala, la depozitarea in dulapuri si la tratamentul dur specific copiilor. Prin urmare, se va tine cont de mai multe aspecte atunci cand sunt alese cele mai bune ghiozdane pentru scoala.

Calitatea este foarte importanta

Cea mai larga selectie de rucsaci scolari este disponibila in timpul sezonului de cumparaturi pentru scoala. Calitatea si pretul pot varia foarte mult in aceasta perioada. Pentru parintii care vor sa cumpere ghiozdane la cele mai bune preturi, acum este cel mai bun moment. Multi parinti sunt tentati sa cumpere un rucsac ieftin si la moda si presupun ca, daca au probleme cu el, il vor putea inlocui. Problema este ca dupa ce sezonul trece, preturile se modifica si este posibil ca un rucsac de buna calitate sa coste mai mult.

Ghiozdanele ieftine si de calitate scazuta rezista de obicei cateva saptamani pana la cateva luni. Dupa aceea, ghiozdanul va trebui inlocuit, iar daca noul produs este tot de calitate slaba, reteta se va repeta. Acesta este motivul pentru care foarte multi parinti cumpara ghiozdane tot anul. Materialele de calitate asa cum sunt pielea, materialele solide impermeabile, cusaturile facute foarte bine, clemele de prindere metalice si fermoarele metalice ar trebui sa fie pe lista de prioritati.

Ghiozdanul trebuie sa se potriveasca foarte bine

Rucsacurile care nu se potrivesc corect sau nu sunt utilizate incorect, au potentialul de a provoca dureri de spate si umeri. Cand este cumparat un rucsac, trebuie sa fie luat in calcul si confortul. Atunci cand ghiozdanele sunt cumparate online, este recomandat sa fie alese variantele care au dimensiuni ajustabile pentru ca in felul acesta va fi mult mai usor ca elevul sa isi potriveasca ghiozdanul astfel incat sa ii ofere confort.

Dimensiunea ghiozdanului conteaza

Latimea ghiozdanului trebuie sa fie relativ proportionala cu latimea persoanei care il poarta. De exemplu, un copil mic nu ar trebui sa opteze pentru un rucsac de dimensiuni pentru adulti. Mai mult, inaltimea rucsacului ar trebui sa se extinda de la aproximativ doi centimetri sub omoplati pana la nivelul taliei, sau doar putin deasupra taliei.

Bretelele trebuie sa fie late si captusite

Este recomandat sa fie cautate bretele largi cu captuseala pentru umeri, ambele pentru a oferi mai mult confort si pentru a proteja umerii de presiunea excesiva. Este important ca ambele curele sa fie utilizate pentru a distribui uniform greutatea rucsacului. Folosirea unei singure curele adauga o tensiune suplimentara acelui umar. Curelele reglabile sunt utile, nu doar pentru o potrivire corecta, ci si pentru o pozitionare corecta – din nou, rucsacul ar trebui sa stea doar putin deasupra taliei si ambele curele ar trebui sa ramana uniforme in lungime.

Tinand cont de toate aceste recomandari este acum foarte usor ca fiecare parinte sa gaseasca ghiozdanul de scoala potrivit pentru copilul sau.

Ultimele articole

Explorați mai mult