19.3 C
București
AcasăAfaceriEchipamente fast food speciale, pentru profituri senzaționale

Echipamente fast food speciale, pentru profituri senzaționale

Dacă te decizi să deschizi un restaurant fast food este clar că ai nevoie în primul rând de o locație bună și de niște dotări specifice. Ele pot să difere destul de mult de acelea pe care le întâlnești în mod uzual într-o bucătărie de restaurant clasic.

Cele mai frecvente utilaje horeca pentru preparat mâncare rapidă

Criteriile de fiabilitate, performanță și durabilitate sunt esențiale la aceste tipuri de echipamente horeca.

În general ai nevoie pentru o afacere nou deschisă pe această nișă de echipamente fast food precum ar fi: 

 • grill-uri electrice, pe gaz sau chiar funcționând cu cărbune;
 • friteuze;
 • cuptoare cu microunde;
 • echipamente șaorma/kebab;
 • plite;
 • mașini de cafea;
 • fierbătoare de apă;
 • echipamente de preparat sandvișuri;
 • echipamente de preparat clătite;
 • echipamente frigorifice
 • blaturi de lucru;
 • veselă de gătit specială etc.

Există o varietate uriașă de echipamente de gătit pentru unitățile fast food, motiv pentru care alegerea nu este niciodată ușoară.

Principiul de la care trebuie să pleci întotdeauna îl reprezintă: coerența dotărilor. Ele trebuie să fie performante, pentru a putea fi folosite eficient la preparat mâncării rapide și să se limiteze strict la preparatele de din meniu, deoarece spațiul este limitat într-o astfel de local. Ferește-te de achiziția unor echipamente fast food pe care le vei folosi foarte rar! 

De unde poți comanda dotări bune pentru fast food?

La TC Romania Crown Cool poți să găsești diverse utilaje fast food de top dintre care să alegi: de la grill-uri profesionale și friteuze, la cuptoare cu microunde și aparate gyros/șaorma, provenind de la branduri renumite în întreaga Europă. Sunt echipamente pentru industria gastronomică pe care te poți baza.

Răspândirea micuțelor unități fast food este tot mai mare în România, altfel încât este nevoie de abilitate și perseverență dacă te avânți în lansarea unui astfel de business, având ca activitate oferirea consumatorilor a unei mâncări stradale ieftine și gustoase.

Un restaurant fast food este în primul rând cunoscut prin preparatele lor prăjite, iar un echipament de prăjit cartofi se plasează categoric în fruntea listei de echipamente esențiale pe care trebuie să le achiziționezi pentru a avea succes.

În afară de cartofi prăjiți, mai poți oferi consumatorilor pește prăjit, ceapă prăjită, bețișoare de brânză prăjită, mai nou chiar și banane în aluat, iar ca ultimă găselniță în materie: înghețata prăjită!

Pe piață să găsești numeroase tipuri de friteuze dintre care poți alege în funcție de necesitățile pe care le ai.

Există friteuze care funcționează pe gaz, precum și friteuze electrice.

Grătarele sunt absolut indispensabile și ele în orice unitate fast food, indiferent dacă vrei ca să prepari clătite, friptură, carne de pui sau pește, burgeri, cârnați etc.

Multe dintre ele sunt standardizate, compacte, așa încât va fi ușor să le fixezi stabil pe blatul de lucru. Grill-urile respective sunt sigure, la echipamentele actuale fiind mult redus riscul apariției unor accidente de muncă.

Nu există nicio unitate fast food care să nu aibă nevoie de niște echipamente frigorifice perfect dimensionate.

Indiferent că e vorba de frigidere sau de congelatoare, de vitrine de banc, poți alege dintr-o gamă diversificată de stiluri, așa încât o să găsești sigur un echipament de refrigerare potrivit pentru tine.

Având în vedere că într-o unitate fast food se gătește non stop, o hotă profesională este absolut indispensabilă pentru confortul personalului care lucrează în bucătărie, deoarece ajută la menținerea unui aer bun în incintă, elimină fumul și mirosurile neplăcute. Asta ca să nu mai vorbim și de faptul că o hotă bună reduce și riscul producerii de incendii. 

Mesele de lucru din oțel inoxidabil sunt cele mai bune datorită faptului că sunt durabile. De aceea ele sunt potrivite nu doar pentru o bucătărie de restaurant clasic, dar și pentru o unitate unde se gătește la foc continuu mâncare fast food.

Dacă o să căutați cu atenție, o să găsiți chiar și blaturi care au chiuvete încorporate, sertare poziționate în partea inferioară pentru spațiu suplimentar de stocare, știut fiind că într-o unitatea fast food de regulă spațiul este extrem de redus.

Containerele de depozitare sunt și ele extrem de importante. mai ales dacă se realizează în locație o mulțime de sandvișuri, salate. Există inclusiv vitrine de banc reci sau calde, special proiectate pentru ingredientele fast food sau produsele finite.

Rafturile sunt indispensabile și ele într-o unitate fast food, deoarece acolo o să puteți depozita așa cum trebuie toate echipamentele de care personalul are nevoie pentru realizarea preparatelor specifice. Ele sunt o soluție compactă, care dau și un aspect plăcut unității respective.

Planificarea, fundamentul unei afaceri fast food de succes

Așadar, deschiderea unei afaceri în domeniul restaurantelor fast food este un proces complicat care necesită o bună planificare.

Nu este bine să te grăbești să cumperi echipamentele necesare până când nu ai o imagine clară, de ansamblu, a unității pe care o vei gestiona.

Dacă apelezi la specialiștii de la TC Romania Crown Cool o să primești sfaturile cele mai bune în materie de dotări, astfel încât o să poți să lansezi cu succes în domeniul horeca o afacere care să îți aducă profitul dorit.

Ultimele articole

Explorați mai mult