4.2 C
București
AcasăFashionCum îți poți asorta corect încălțămintea cu șosetele cele mai potrivite

Cum îți poți asorta corect încălțămintea cu șosetele cele mai potrivite

Pentru fiecare tip de încălțăminte există o pereche ideală de șosete. Există multe perechi de încălțări pe care le poți purta cu șosete înalte și pline de personalitate, în diverse culori sau cu modele cât mai variate, dar și acele încălțări mai mult sau mai puțin elegante care îți cermdiscreție în privința șosetei.

Important este să știi că în, majoritatea cazurilor, este esențial să porți o pereche de șosete din bumbac care să-ți mențină sănătoase picioarele. Chiar și în cazul espadrilelor sau a mocasinilor, acestea au un rol important. Mai jos vei găsi câteva sfaturi utile în legătură cu asortarea încălțămintei cu șosetele potrivite.

Iată cum poți alege șosetele potrivite în funcție de încălțămintea pentru care ai optat:

Pentru sneakersi

Sneakersii fac parte din acea categorie de încălțăminte extrem de versatilă. Aceștia îți permit cea mai largă paletă de alegeri atunci când vine vorba de tipul de șosetă pe care decizi să o asociezi. Poți purta aproape orice. Desigur, este absolut necesar să ții cont de tipul de ținută vestimentară pentru care optezi. Dacă vei purta o pereche de sneakersi cu pantaloni largi sau evazați, care să acopere foarte mult glezna, îți permiți să porți orice. În caz contrar, optează pentru un tip de șosetă care să fie sub gleză. De asemenea, poți purta șosete care să nu contrasteze prin culoare, ori șosete negre cât mai scurte.

Pentru mocasini

Când vine vorba de mocasini, vizibilitatea șosetei este o chestiune ce ține de context. Dacă intră în discuție o ținută de vară ori vrei să porți o rochie, evită pe cât posibil șosetele înalte. Optează pentru șosete de tipul celor purtate cu balerini. De asemenea, mocasinii îți permit și purtarea șosetelor de tip crew, dar numai cu pantaloni sau fuste. Dacă ai nevoie de mai multă inspirație, click aici pentru mocasini de damă și vei putea descoperi o varietate de modele de pe kalapod.net pe care le poți include în garderoba ta. În cazul în care dorești să porți acest tip de încălțăminte cu fuste scurte, orientează-te după o pereche de șosete cu tul sau dantelă pentru un efect estetic cât mai special.

Pentru espadrile

Fiindcă sezonul cald este perfect pentru espadrile, merită să iei în considerare faptul că și acestea se poartă cu șosete. Evident, poți face câte o excepție din când în când, mai ales pentru că aceste încâlțări nu suportă vizibilitatea șosetei. Cu toate acestea, nu este tocmai sănătos. În plus, întrucât espadrilele se poartă cu precădere vara, ai nevoie de o pereche de șosete pentru balerini sau unele cât mai scurte posibil pentru a-ți proteja pielea piciorului. Aceste vor reține umezeala și te vor proteja de disconfort.

Prin urmare, fiecare tip de încălțăminte trebuie asociată cu perechea de șosete ideală. Nu este niciodată indicat să te lipsești de șosete, chiar dacă ți se pare că multe persoane fac acest lucru. Acestea sunt esențiale pentru sănătatea picioarelor tale. Dacă nu dorești să fie vizibile, alege să porți șosete cât mai scurte cum sunt cele pentru balerini, care te vor servi bine indiferent de încălțăminte.

Sursa foto: pexels.com

Ultimele articole

Explorați mai mult