32.8 C
București
AcasăSanatateHumana, un lapte praf foarte bun pentru bebeluși

Humana, un lapte praf foarte bun pentru bebeluși

Una dintre cele mai bune formule pentru sugari de pe piață românească de profil este reprezentată de binecunoscutul lapte praf Humana

De ce să alegi lapte praf Humana? 

Brandul Humana se bazează pentru realizarea preparatelor sale destinate bebelușilor pe laptele provenind de la fermele germane certificate, membre ale grupului DMK. 

Cum s-a format DMK? 

Acest grup a apărut în urmă cu un deceniu, mai precis în 2011, din fuziunea dintre Humana Milchindustrie și Nordmilch și la ora actuală este cel mai mare grup german de produse lactate și unul dintre cele mai mari grupuri internaționale de pe piața laptelui și a produselor lactate.

Din acest motiv, calitatea produselor realizate aici este de o calitate excepțională, existând un control constant și integral pe toate verigile lanțului de aprovizionare.

Laptele proaspăt muls reușește ca să fie procesat în cel mai scurt timp: este cea mai sigură cale prin care prețioasa materie primă poate ca să-și mențină într-un grad foarte mare nutrienții naturali. 

De ce nu este bine ca să îți hrănești bebelușul direct cu lapte de vacă? 

Alege întotdeauna o formulă de lapte praf în alimentarea sugarului tău, dacă nu îl poți alimenta la sân. Nu folosi lapte de vacă, chiar dacă este dintr-o sursă sigură! 

Riscurile utilizării laptelui de vacă propriu-zis în hrănirea sugarilor: 

●  acest lapte neprocesat are un conținut ridicată de proteine, cu 20-100% mai mare decât formulele pentru sugari nr.1 și 2,  aport cu mult mai mare decât limita de siguranță a aportului de proteine stabilită de către medicii nutriționiști;

●  există riscul apariției de anemie la bebeluși din pricina deficitului de fier;

●  există un risc de alergie foarte crescut la proteinele din laptele de vacă.

Tipuri de lapte praf Humana 

Să vedem care sunt diferitele tipuri de formule pentru sugari de lapte disponibile pe piață care provin de la acest brand celebru german.

Clasificarea formulelor se poate face, de exemplu, după sursa de proteine. Mai exact dacă laptele praf respectiv include exclusiv proteine provenind din laptele de vacă (dar procesate) sau nu.

Există 3 grupe de formule de lapte: 

●  Lapte pentru sugarii mici: formule care respectă o compoziție de micro și macronutrienți în încercarea de a se apropia cât mai mult de laptele matern; acestea trebuie ca să aibă un conținut scăzut de proteine (1,8g / 100Kcal).

●  Lapte de tranziție: formule care diferă de laptele de vacă printr-un conținut de proteine specifice, dar ​​și de fier, grăsimi, carbohidrați, alte minerale și vitamine; în general, conține mai multe proteine, fier și calciu decât laptele pentru sugarii de vârstă foarte mică.

●  Lapte de continuare: formule destinate copiilor cu vârsta cuprinsă între 1-3 ani; acestea oferă unele avantaje în raport cu laptele de vacă și anume: au o valoare proteică mai mică, dar o cantitate mai mare de acizi grași esențiali și o cantitate mai mare de minerale, precum ar fi fierul, zincul și vitaminele (mai ales vitamina D). 

Într-o altă clasificare a formulelor de lapte praf, cunoscută de multe mămici găsim:

●  Lapte pentru bebelușii prematuri sau subponderali (numărul 0): este un lapte bogat în proteine ​​și permite o creștere rapidă a nou-născutului.

●  Laptele adaptat (numărul 1): se folosește de la naștere până la 6 luni; se produce folosindu-se grăsimi de origine animală, lactoză și un adaos de vitamine și minerale.

●  Lapte parțial adaptat: are un conținut mai mic de lactoză și o concentrație specifică de proteine.

●  Lapte de continuare (numărul 2): este indicat după a 6-a lună de viață și se caracterizează printr-o cantitate mai mare de fier.

Alege și tu formula pentru sugari Humana potrivită pentru copilul tău de pe site-ul elaptepraf.ro, pentru că nu vei regreta!

Ultimele articole

Explorați mai mult