19.7 C
București
AcasăLifestyleRase de caini usor de dresat si foarte prietenoase

Rase de caini usor de dresat si foarte prietenoase

Nimanui nu ii place un caine foarte obraznic, nici macar propriului sau stapan. Cainii care sunt obraznici si deloc prietenosi cu alte animale de companie, cu unii membrii ai familiei chiar, cu musafirii sau atunci cand sunt scosi la plimbare nu sunt chiar cea mai buna alegere pentru o familie.

Inainte de a achizitiona sau de a adopta un caine, persoanele interesate trebuie sa stie si ce fel de prieten isi vor lua pe langa ei, cat de cuminte va fi, cat de usor se va dovedi a fi dresat. Sunt, intr-adevar, unele rase de caini mai usor de dresat decat altele, iar cu cat cainele va fi mai ascultator, cu atat membrii familiei vor fi mai fericiti si vor avea o relatie buna cu acesta.

Rase de caini usor de dresat

Una dintre rasele de caini cele mai apreciate pentru inteligenta de care da dovada este Border Collie, extrem de intelegatori, cu instincte extraordinare, folositi adesea pentru a gasi turistii pierduti in zonele montane. Conform dresorilor profesionisti, acesti caini sunt atenti si foarte devotati stapanului.

Ciobanescul German este o alta rasa de caine foarte usor de dresat, insa, din cauza marimii sale, nu prea este potrivita intr-un apartament. Pentru familiile care locuiesc la curte, Ciobanescul German se va dovedi nu numai un companion si un prieten de incredere, ci si un bun paznic.

Cainii din rasa Pudel sau Caniche sunt extrem de jucausi si de ascultatori, blanzi in compania oamenilor, foarte inteligenti, sociabili si usor de dresat. In plus, cainii din aceste rase se vor dovedi o alegere excelenta pentru persoanele care stau la bloc.

Un caine din rasa Labrador Retriever poate fi preferatul familiilor cu copii, fiindca este foarte usor de dresat si atasat de stapani, inteligent si foarte atent la actiunile oamenilor.

Boxerul face parte din rasele de caini inteligente, prietenoase, supuse stapanilor, care nu numai ca asculta comenzile, ci sunt si foarte usor de dresat, fara munca suplimentara din partea stapanului.

O rasa la fel de usor de dresat, insa care nu se va dovedi cea mai potrivita alegere pentru cei care locuiesc la apartament, este Doberman. Dobermanii sunt atenti si inteligenti, mereu pregatiti pentru provocari mentale, putand sa isi tina sub control personalitatea puternica in fata stapanilor.

Cainii usor de dresat – cei mai usor de acceptat membrii noi ai familiei

Inainte de a achizitiona sau de a adopta un caine, oamenii trebuie sa il priveasca ca pe un membru al familiei, nicidecum ca pe un simplu animal de paza sau o jucarie pentru copii.

Cainii usor de dresat sunt cei care vor executa comenzile si vor asculta de stapani, care se vor integra foarte usor in familie si vor fi iubiti si ingrijiti asa cum merita.

In alegerea cainelui potrivit pentru familie conteaza foarte mult si talia; se stie ca rasele de caini de talie mica sunt mai greu de dresat si pentru sunt mai energici si se plictisesc mult mai repede, insa rasele de talie mare sunt greu de intretinut si pot suferi daca sunt tinuti intr-un apartament.

Ultimele articole

Explorați mai mult