28.5 C
București
AcasăEconomiePeste 60.000 de locuri de muncă disponibile

Peste 60.000 de locuri de muncă disponibile

Conform datelor centralizate de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), agenții economici din România au anunțat disponibilitatea a un total de 60.228 de locuri de muncă. În contrast, angajatorii din Spațiul Economic European (SEE) au comunicat că sunt disponibile 139 de poziții de muncă destinate lucrătorilor români. Aceste informații sunt în concordanță cu datele prezentate de Agerpres.

Domeniile care oferă cel mai mare număr de locuri de muncă disponibile sunt următoarele:

 1. Agent de securitate (4.761 locuri)
 2. Agent comercial (4.384 locuri)
 3. Muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor (3.196 locuri)
 4. Muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet (2.727 locuri)
 5. Curier (2.603 locuri)
 6. Manipulant mărfuri (2.435 locuri)
 7. Ambalator manual (2.321 locuri)
 8. Lucrător comercial (2.089 locuri)
 9. Muncitor necalificat la spargerea și tăierea materialelor de construcții (1.815 locuri)
 10. Agent de curățenie clădiri și mijloace de transport (1.193 locuri)
 11. Muncitor necalificat în industria confecțiilor (1.050 locuri)

Distribuția locurilor de muncă vacante în rândul agențiilor pentru ocuparea forței de muncă este următoarea:

 • 2.679 locuri sunt destinate persoanelor cu studii superioare (ingineri în diverse domenii, programatori, contabili, funcționari administrativi, referenți de specialitate financiar-contabilitate etc.)
 • 13.344 locuri sunt pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (agenter comerciali, vânzători, lucrători comerciali, șoferi de transport rutier de mărfuri, tehnicieni de mentenanță electromecanică etc.)
 • 11.239 locuri sunt pentru persoanele cu studii profesionale (lăcătuși mecanici, sudori, fierari betoniști, confecționeri asamblori de articole textile, operatori de confecționat industrial îmbrăcăminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice etc.)
 • Restul de 32.966 locuri de muncă sunt destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (agenți de securitate, muncitori necalificați la asamblarea și montarea pieselor, curieri, muncitori necalificați în demolarea clădirilor, căptușeli de zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet, muncitori necalificați în industria confecțiilor etc.).

Ultimele articole

Explorați mai mult