19.7 C
București
AcasăLifestyleRelatia dintre tehnologie si intalnirile online in secolul XXI

Relatia dintre tehnologie si intalnirile online in secolul XXI

Dragostea, acel sentiment profund uman, este in stransa legatura cu transformarea digitala a secolului XXI. Astazi, tehnologia joaca un rol principal in acest proces, multiplicand bataile a milioane de inimi ale caror valori reprezinta modele de consum pentru unele industrii.

Pana de curand, gasirea unui partener presupunea aproape intotdeauna sa ne intoarcem catre cel mai apropiat cerc al nostru, un spatiu care se limiteaza la centre de studiu, serviciu, prieteni din cartier sau locurile pe care le frecventam in timpul liber. Cu toate acestea, in ultimul deceniu, nenumarate aplicatii au rupt toate barierele, bazate pe utilizarea unor algoritmi care unesc cuplurile prin platforme virtuale, dupa caracteristici si gusturi similare.

Este epoca aplicatiilor de intalniri online pentru barbati si femei singure precum MatrimonialeFemei, Tinder, Badoo, Meetic sau eDarling, pentru a numi doar cateva. Si acesta este doar inceputul: in strainatate exista chiar loc pentru platforme de nisa precum JDate.com (care vizeaza evreii singuri), BlackPeopleMeet (doar pentru afro-americani) sau OurTime (axat pe persoanele de peste 50 de ani).

Intr-o epoca in care oamenii au mai putin timp sa interactioneze cu ceilalti si sa stabileasca relatii afective, fara indoiala, tehnologia devine o solutie eficienta.

Piata aplicatiilor de intalniri continua sa inregistreze o  crestere constanta de 9% de la an la an a valorii de piata. Aceasta este estimata astazi  la 5.696 de milioane de dolari, dar ar putea atinge  o medie estimata de pana la 8.400 de milioane de dolari in 2024. Variatia  fata de 2017 ar ajunge la 35%.  

Imbunatatiri ale serviciilor

Pe masura ce flirtul online a explodat, aplicatiile de intalniri s-au pus pe treaba si si-au reinnoit serviciile, pentru a oferi facilitati mai mari si a genera mai multa satisfactie in aceste interactiuni online. Reinnoirile acestor servicii s-au vazut mai mult in calitatea chat-urilor video, intarirea securitatii verificarilor si in imbunatatirea preciziei de cautare a persoanelor din apropiere care folosesc aplicatiile. Acestea fiind functiile preferate pentru toti utilizatorii.

In ceea ce priveste chat-urile video, inovatiile au prezentat detalii care le fac sa iasa in evidenta fata de apelurile video obisnuite. A putea accepta reguli de utilizare, care au permis conversatiile sa inceapa cu dreptul, sau a putea elimina aceasta optiune. 

Casatoria dintre tehnologie si intalnirile online a dus la aparitia unor proiecte precum Pheramor, care promite sa foloseasca testele ADN pe care utilizatorii le depun companiei pentru a le potrivi cu partenerul perfect. Evident, asta suna ceva mai futurist decat celelalte tehnologii folosite de site-urile si aplicatiile de dating online, dar nu ar trebui sa ne mire ca, la un moment dat, era normal sa gasim un partener si in acest fel.

Aplicatiile de intalniri sunt o optiune buna pentru a ne gasi partenerul ideal. Nu numai ca sunt o modalitate sigura de a interactiona cu oameni noi, dar au rezultate bune, care ii indeamna pe multi sa nu renunte in cursa pentru iubire.

Ultimele articole

Explorați mai mult