19.7 C
București
AcasăAfaceriCateva reguli de aur pentru intretinerea combinei tale

Cateva reguli de aur pentru intretinerea combinei tale

In acest articol oferim sfaturi persoanelor care vor sa isi intretina in mod adecvat combina, zi de zi. 

O combina lucreaza 12 ore pe zi. Este expusa in permanenta la praf si la caldura. In general, praful este considerat periculos pentru sanatate. De aceea, combina trebuie curatata zi de zi pentru a evita uzura si stricarea acesteia. Trebuie sa elimini praful acumulat pe combina, praful acumulat de-a lungul lungilor ore de munca. 

Pntru asta poti folosi un compresor cu motor termic. Trebuie sa te asiguri de faptul ca dispui de o presiune suficienta pentru a curata combina de praf si de a elimina in mod eficient elementele nedorite. 

Pentru a castiga timp si pentru a fi mai eficient poti cupla compresorul in spatele combinei. Este important sa cureti praful pentru ca o combina sa se poata raci in mod adecvat in perioada in care afara este cald si sa previi astfel riscul izbucnirii unui incendiu.

Care sunt gesturile de efectuat in fiecare dimineata inainte de a pune combina in functiune?

Daca nu vrei sa fii nevoit des sa apelezi la piese de schimb combinatoare atunci trebuie sa stii ca exista cateva gesturi simple de efectuat in fiecare dimineata inainte de a pune combina in functiune si anume:

  • Fa plinul cu carburant: 300 sau 400 de litri in rezervor;
  • Lubrifierea: lubrifierea se efectueaza cu ajutorul unei pompe. Trebuie sa lubrifiezi toti rulmentii care necesita o intretinere regulata. Agricultorii pot consulta in orice moment schema unei combine care indica rulmentii care necesita o intretinere regulata precum si frecventa lubrifierii rulmentilor;
  • Sistemul de racire si radiatorul;
  • Nivelul de ulei al motorului: tebuie sa te asiguri de faptul ca nivelul de ulei este intre minim si maxim;
  • Nivelul de lichid de racire;
  • Filtrele de aer;

Curatare completa inainte de sezonul rece

Perioada sezonului rece risca sa fie lunga pentru combina ta, de aceea, aceasta are nevoie de o intretinere adecvata. Curatarea reprezinta o etapa esentiala, recomandata de toti specialistii. O curatare completa este primodiala pentru intretinerea combinei. 

Se va curata de praf cu ajutorul unui sistem de aer comprimat sau cu ajutorul unui jet de apa. Grasimea prezenta pe unele piese se va elimina in egala masura. Curatarea interna a combinei se poate realiza cu ajutorul unei perii.

Verificari indispensabile

Intretinerea unei combine inseamna, in egala masura, efectuarea unor verificari in prealabil cu privire la functionarea combinei. Pentru asta, trebuie sa inspectezi fiecare piesa a combinei pentru a detecta eventuale semne de uzura. 

Este important sa nu sari peste aceasta etapa deoarece piesele defecte pot impiedica combina sa functioneze in mod adecvat. Foloseste ulei pentru a proteja diferitele organe precum lantul, lamele sau degetele escamotabile. Verifica si racordurile electrice folosind produse speciale pentru protectie. Nu uita sa faci plinul cu carburant si sa efectuezi lubrifierea tuturor rulmentilor.

Ultimele articole

Explorați mai mult